Zijn schoolreisjes op de middelbare school te duur?

schoolreisje te duurToen ik mijn jongste zusje vertelde over de 261 euro die ik betaalde voor het schoolreisje van mijn 14-jarige dochter naar Trier viel ze van haar stoel van verbazing.

‘Zaten ze in een hotel dan?’ wilde ze weten.
‘Nee gewoon in een jeugdherberg,’ moest ik bekennen.
‘Gingen ze een week dan?’
‘Nee, gewoon van dinsdag t/m vrijdag. Maar de busreis is gewoon heel duur,’ verdedigde ik.
‘Nou,’ vond mijn zusje. ‘De volgende keer moet de school mij maar vragen om het te regelen, want volgens mij kan het veel goedkoper.’

Kunnen schoolreisjes goedkoper?

Dit gesprek zette me aan het denken. Zijn schoolreisjes inderdaad relatief duur? Kan het niet goedkoper? Afgezien van de vraag of het nodig is om zo ver weg te gaan: zouden de kosten niet omlaag kunnen door andere keuzes te maken? Mijn man en oudste dochter reisden afgelopen juni  bijvoorbeeld voor maar 15 euro p.p. per bus heen en weer naar Londen!

En wordt een busreis niet juist goedkoper als je met meer bent? Hoe komen ze dan eigenlijk op 260 euro uit? Toen mijn oudste dochter een schoolreisje naar Londen had betaalde ik ook ruim 220 euro voor dat reisje. Ze verbleven in een gribusachtige jeugdherberg, en kregen 5 euro per dag om van te eten. In Londen! Ik weet nog dat ik daarvan baalde toen ik het hoorde, want voor 5 euro heb je niet veel in Londen…

Wat denken jullie: zouden schoolreisjes goedkoper kunnen? En waarom zijn ze eigenlijk zo duur?!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: