6 x Horeca snacks zelf maken

horeca snacks

Horeca snacks kun je vaak prima ook zelf maken.

Vroeger at ik nog wel ens een tosti in een restaurant, of een broodje gezond.

Tegenwoordig maak ik die gewoon zelf.

En voor een fractie van de prijs.

Mijn top 6 horeca snacks alternatieven!

  1. Tosti ham-kaas-ananas: en ik heb er ook nog veel meer kaas op dan in het gemiddelde restaurant. Hmmmm!
  2. Baguette gezond: ook deze is weer veel rijker belegd dan de restaurant versie! Ik doe er ham, kaas, ei, komkommer, zilveruitjes, paprika en augurk op!
  3. Hamburger met ui, curry en een beetje fritessaus: ik doe een runderhamburger in de oven, en beleg die met gebakken ui, curry en een klein beetje fritessaus. En omdat de hamburger uit de oven komt, is hij veel minder vet.
  4. Vruchtensorbet: maak ik met magere yoghurt, aardbeiensaus van Teo, en ananasstukjes uit blik van de Jumbo of AH. En die lepel ik dan op met een sorbetlepel van de Action. Want, zoals ik de kinderen leer: 'Het zit 'm allemaal in de presentatie!' Mijn yoghurtversie is nog gezonder ook dan de ijsvariant. Als Teo op is voldoet een huismerkversie ook prima. Je kunt ook Tova gebruiken, maar die hebben ze vernieuwd, en is nu hartstikke duur. Ik vind Teo daarom fijner.
  5. Kopje koffie. Ik weet eindelijk hoe ik lekkere koffie kan maken met mijn mooie roze koffiezetapparaat. Ik moet er één schepje minder koffie in doen dan water. Dus 3 kopjes koffie, is 2 lepeltjes koffie. Wat kan ik zeggen. Ik houd nu eenmaal van een slappe bak.
  6. Patat met kroket en fritessaus. Elke laatste zondag van de maand is het patatdag. De patat halen we voor zo'n 40 cent bij de Aldi. De kroketten zijn wel van een 'echt' merk: Mora.

Horeca snack Joops Broodje

Hier in Doetinchem had je vroeger Joops Broodje. Dat was een heel gezellig restaurant op de veemarkt. Mijn ouders gingen er weleens heen met mijn zusjes en ik. Helaas is het er niet meer, hoewel er wel een kleine nieuwe versie in het stadscentrum zit: Joops Junior.

Hoe dan ook, één van de dingen die superlekker waren bij Joops Broodje was het gelijknamige brood: Joops Broodje.

Inmiddels weet ik hoe ik dat lekkere broodje ook thuis kan maken.

Ingrediënten Joops Broodje

  • Casselerib of achterham
  • Ravigottesaus van het AH huismerk
  • Een gekookt ei
  • Wit bolletje

Je snijdt het witte bolletje open, en legt het op een groot bord. Beleg het met minimaal 2 plakken ham. Ze mogen er aan de zijkant ruim overheen hangen. Snijd het ei in smalle plakjes met zo'n handige eiersnijder en leg het in het midden van het broodje op de ham.

Nu doe je rijkelijk veel ravigottesaus op het ei en vooruit, ook een beetje op de ham.

Tot slot leg je een laatste plakje ham over het ei met ravigottesaus.

En smullen maar!

Leestip: Snackspert Eke Bosman

Welke horeca snacks maak jij goedkoper zelf?

Vergelijkbare berichten

15 reacties

  1. Goeie van die Frappucino. Chocolademelk en anijsmelk maken we zelf. Snacks en fris kopen we, afgepast en alleen voor het weekend. Cake- en kruidkoekvariaties bak ik altijd zelf. Met de zelfgemaakte koekjes ben ik gestopt, wegens niet meer kunnen ophouden met het eten ervan. Te lekker! Die bak ik alleen nog afgepast als we gasten krijgen en dan vries ik de rest van het deeg in. Trekken de smaken nog beter in ook.

  2. Chocolademelk, pizza en popcorn

    En niet zelf gemaakt maar toch wel heel veel in prijskaartje schelend:
    Ik ga zelden op een terrasje zitten, koop liever als ik een dagje uit ben bij de plaatselijke supermarkt een luxe broodje en een blikje merkloos fris (á 19 cent) om dan een rustig plekje met mooi uitzicht te zoeken.

    Uitjes plan ik zowiezo alleen als ik goedkope trein of buskaartjes heb gescored.
    Naar de nabijgelegen Efteling ga ik ook alleen maar een keertje als er flink korting te krijgen is.
    En mn vakanties boek ik alleen via speciale aanbiedingen

    1. Ja, je kunt eigenlijk ook heel erg fijn op een bankje ergens gaan zitten met je eigen meegebrachte drankje. Toch vind ik een terrasje ook erg gezellig. Maar ik snap eigenlijk niet waarom! Zou het de bediening zijn?

    2. Ik zou het niet weten.
      Terrasje is voor mij gewoon te duur en ik zit nooit lekker in die voor mij meestal te krappe stoelen.
      Vind het ook vaak te druk, ik hou van rust.
      Maar kan me voorstellen dat het wel leuk kan zijn als je met een groepje bent

  3. ik ben dol op kaas en zoutstengels en maak die zelf van bladerdeeg, scheelt ook enorm in prijs, net als zelfgemaakte aardappelsalade, ook broodje hotdog maken we zelf met afbakbroodjes en knakworsten, saucijzenbroodjes. ook pizza pimpen we zelf gewoon de simpelste en goedkope pizza kopen en dan zelf erop leggen wat je wilt, sladressing maak ik ook zelf en pasta saus

  4. Lijkt me wel lekker, die frappucino, maar wel vreselijk zoet! Met echt 3 eetl suiker?

    Ik maak de soep altijd zelf, pastasauzen, voor de pizza koop ik alleen de bodem, of als ik er zin in heb maak ik de bodem van bio speltbloem.

    1. Ik houd niet van die aparte koffies en heb het zelf niet geproefd! Mijn dochter is zeker een zoetekauw. Je kunt natuurlijk altijd minder suiker gebruiken. Ik vond dat hij er erg professioneel uit zag!

  5. Popcorn zout of caramel, kaaskoekjes en hartig gevuld brood. Maar tosti's in allerlei smaken en een simpel gebakken ei met een plakje ontbijtspek doet het ook altijd goed bij mijn eeuwig hongerige boys.

  6. Eigenlijk maak ik alles zelf sinds ik glutenvrij eet. Zonder conserveermiddelen en E-nummers. Vooral patat maar dan snij ik ze wel zelf. Zo ook de croquet. Soep had ik anders altijd uit een pakje, het is veel goedkoper inderdaad om het zelf te maken. Brood en koekjes en gebak niet te vergeten.

  7. Ik maak ook veel zelf, ivm lactose intolerantie van dochter. Laatst nog griesmeelpuddinkjes en caramelsaus. Maar ook pastasauzen, soepen.. zelden uit een pak of zak.
    Dit weekend maak ik weer een lekkere pan pompoensoep :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.