Tijd voor het winterdekbed

winter dekbedAl een paar nachten hebben ik liggen rillen van de kou.Het zomergedeelte van ons dekbed is niet meer voldoende.

Dekbed uit twee stukken

Ons tweepersoonsdekbed bestaat uit 2 delen die je met drukknoopjes aan elkaar kunt maken. Een winter- en een zomerdeel. Dat leek me toen erg handig. Vooral omdat ik dacht dat ik ze dan in de wasmachine kon doen. Het zomergedeelte kan inderdaad gewassen worden, maar het wintergedeelte krijg ik niet de wasmachine gepropt! En geloof me, ik heb het geprobeerd. Ik heb het zelfs bij mijn moeder geprobeerd die een grotere wasmachine heeft. Maar ook daar paste hij niet in.

Hoe fris je een dekbed op?

Dus nu zit ik met een winterdekbed dat ik eigenlijk niet zo fris vind. Daarom heb ik het gisteren buiten gehangen. Maar het liefst zou ik het toch wassen. Op 60 graden zodat alle mogelijke huismijt het loodje legt. Gewoon, voor het frisse.

Daarom mijn vraag: heeft iemand tips om een winterdekbed schoon te maken? Of wordt een dekbed ook echt wel schoon van buiten hangen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: