Make-up looks

Als ik mijn look zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen: ‘naturel’. Er valt weinig anders van te maken, want ik ben nog te beroerd om een dagcrème te gebruiken. Wat make-up en dergelijke betreft ben ik heel goedkoop in het onderhoud.

De droevige geschiedenis van mijn make-up routine

Ik zou dit moment graag willen aangrijpen om mijn moeder hiervan de schuld te geven. Vroeger, toen ik naar dansles ging, mocht ik graag de poederdoos hanteren. Van dansen krijg je het namelijk warm, en dan werd ik rood. Daarom deed ik flink wat poeder op. Mijn moeder vroeg dan: ‘Heb je je hoofd in de meelton gestopt?’ Zoiets boezemt geen vertrouwen in. En als ik eyeliner probeerde, dan wist mijn moeder: ‘Het lijkt wel of je wormen hebt.’ Een tijdje droeg ik nog lippenstift, maar dat vond mijn man weer niet mooi. En sindsdien ga ik dus naturel door het leven.

Mijn kinderen gebruiken wel make-up!

Ik ben dan ook best verbaasd te zien dat mijn kinderen wel make-up gebruiken. Niet alleen de meisjes, maar ook mijn oudste zoon. Alledrie tekenen ze zwarte eyeliner onder hun ogen. En dat doen ze goed. Ze zien er echt niet uit alsof ze wormen hebben! Ik vraag me wel eens af waar hun gewoonte om make-up te gebruiken vandaan komt. Want ik heb zeker niet het (goede) voorbeeld gegeven.

Make-up looks: stem op welke jij het mooist vindt

Als ik aan make-up denk, moet ik altijd denken aan Marijke Helwegen. Zij gebruikt volgens mij heel veel make-up. Maar tussen mijn naturel look en die van Marijke Helwegen liggen nog een heleboel andere looks natuurlijk.

Make-up kan je gezicht behoorlijk veranderen. Kijk maar naar de foto’s bovenaan van actrice Felicity Huffman uit Desperate Housewives. Op een foto zie je haar met make-up en op de andere zonder.

Demake’Up, je weet wel van die schoonmaak wattenschijfjes, hebben 5 Demak’Up Facelooks gemaakt. Op de onderstaande video zie je vier manieren op je gezicht op te maken.

Ze heten: grunge, colorful, glamour en ready to party.

Stem op de make-up die jij het mooist vindt

Maar wat ik vooral leuk vindt, is dat ze allerlei zogenaamde beautybloggers hebben gevraagd hun eigen look met make-up in te sturen. Ik zag er zelfs eentje met zwarte lippenstift. Je kunt stemmen welke je het beste vindt, en dat wordt facelook no. 5.

Ik vond het lastig kiezen, maar ik vind die van Beauty Blog het mooist. Ik vind haar ogen sprookjesachtig.

Wat is jouw favoriete look? Je vindt ze hier.

26 Responses to Make-up looks

 1. Vroeger gebruikte ik een beetje make-up. Poeder, rouge, mascara, lipgloss. Ik gebruik het spul al jaren nauwelijks meer en ga voor de naturel look.
  Veel make-up bevat nogal ongezonde stoffen en ik reageer er snel op. Er is wel natuurcosmetica, maar dat koop ik liever niet online want ik wil de kleuren zelf zien. Ik heb nogal een lichte huid en daar past lang niet alles bij. Een verkooppunt van zulke make-up zit niet in ons dorp en winkelen buiten ons dorp doe ik zelden.
  En manlief vind de naturel look helemaal prima. Hij heeft net als jouw man een hekel aan lippenstift 😉

 2. Ook aan mij verdiend de industrie van de make up niets.
  Ik doe weleens een lijntje onder mijn oog en af en toe eens lippenstift op. Misschien een keertje per week en dan vraagt man meestal: ‘Waar ga jij naartoe?’
  Crèmes gebruik ik al helemaal niet. Wel shampoo en douchegel. That’s it.
  En hier gebruiken de dochters ook make up. Raar genoeg. De zoon niet :-).

 3. Ik doe ook niet veel met make-up hoor. Een klein beetje oogschaduw en een beetje mascara, dat is alles. Maar wel elke dag een dagcreme!
  Ik denk dat het verschil in de bovenste foto’s vooral te maken heeft met fotoshoppen. En Marijke Helwegen is natuurlijk vooral zo door alle operaties die ze heeft ondergaan. Afschuwelijk vind ik dat.
  Ik ga voor zoveel mogelijk naturel, al was het maar vanwege de tijd die ik er niet aan wil spenderen haha…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam
  Mirjam recently posted…HoutMy Profile

 4. ik gebruik eigenlijk maar zelden make up, soms een beetje oogschaduw en mascara, mijn dochter ging tot een jaar geleden nog niet zonder make up naar de supermarkt, tegenwoordig gaat ze ook wel eens zonder make up de deur uit ,vraag haar maar niet waarom ,want voor je het weet denken die meiden dat ze er zonder make up dus niet goed uitzien, terwijl ik haar zonder make up net zo mooi vind als met make up

 5. Ik gebruik nooit make-up, ik heb een tijdje geleden bruine mascara gekocht (ik heb licht haar en een lichte huid, dus zwart vind ik te zwart) maar ik heb het denk ik twee keer gebruikt en toen was ik het alweer zat. Ik kan het ook niet goed, voor je ‘t weet zit het in mijn ooghoek. Je moet er veel mee oefenen en het is niet mijn hobby 😉 …
  Ik vond het ook irriteren aan mijn huid! Lippenstift gebruik ik ook nooit, ik heb weleens lipgloss gehad maar ik houd het nu maar gewoon bij lippenbalsem, al dan niet met kleurtje.

Leave a reply

CommentLuv badge