Hoe zorg je voor veiligheid in en om je huis?

Mijn favoriete oplossing!

In mei van dit jaar schreef ik over de website Deoplossingvan.nl.

Deoplossingvan.nl is een online platform waar Nederlanders hun ideeën voor veiligheid kunnen plaatsen. De bedoeling is om op een nieuwe manier met risico’s om te gaan. Je kunt je nu eenmaal niet overal voor verzekeren.

1800 oplossingen voor Veiligheid in en om huis

Het eerste thema was ‘Veiligheid in en om huis‘. Sinds april zijn er 1800 oplossingen ingestuurd! Er zit er zelfs eentje bij van een ex-inbreker. Hij adviseert om de deur op slot te doen, als je even naar boven gaat. De oplossingen zijn verrassend, en soms heel grappig. Ze variëren van ‘Hoe voorkom je vlam in de pan’ tot ‘Hoe houd je inbrekers buiten de deur?’ Echt leuk en interessant om te lezen. Je vindt ze hier!

19 september finale ‘Veiligheid in en om huis’

Inmiddels is het platform 4 maanden live, en zijn er 12 finalisten gekozen uit de oplossingen voor het thema Veiligheid in en om huis! Op 19 september beslist een vakjury tijdens een finalebijeenkomst wie het beste idee heeft, en naar huis gaat met de hoofdprijs van 5000 euro, of de publieksprijs van 500 euro.

Ik heb alle twaalf ideeën bekeken, en mijn favoriet is de oplossing van Irene H-S. Haar idee is een ‘Wij zijn Thuis CD’. Op die cd staan zogenaamde leefgeluiden, zodat het net lijkt alsof er iemand thuis is. Dat zal inbrekers vast wel afschrikken.

Nieuw thema op deoplossingvan.nl is reizen

Inmiddels kun je ook oplossingen insturen over veilig reizen! Marcel Biestervelds oplossing is: ‘Je vakantie thuis houden!’ Dan heb je Iren’s cd ook niet nodig!

Wat is jouw favoriete oplossing? Bekijk ze op deoplossingvan.nl.

N.B. Je kunt bij de finale zijn. Geef je op via deoplossingvan/aanmelden. De finale is in het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: