Reacties

Wat is de populairste auto kleur? 34% grijs! — 28 reacties

  1. Ik heb nu een zilvergrijze en zou hierna graag weer een witte of zilvergrijze willen hebben.

    De reden? Die kleuren nemen toch net iets minder warmte op en zilvergrijs lijkt ook wat minder snel vies (hoewel je modder altijd wel ziet ;-))

    Manlief heeft een knalpaars autootje. Qua kleur vind ik dat wel leuker.

    Overigens: zwarte auto's schijn je erg slecht te zien. Daar gebeuren vaker ongelukken mee dan met andere kleuren. Als je altijd met je lichten aanrijd wordt de kans op een ongeluk weer kleiner.

    • Dat wist ik niet! Maar eigenlijk wel logisch dat zwarte auto's minder zichtbaar zijn. Soms zie ik donker geklede wandelaars ook bijna niet. Wonderlijk dat donkere auto's zo populair zijn dan!

  2. Mag geen auto ook? Mijn fiets is bordeauxrood, een Amazone Trendy ;-)... echte moederfiets! Daar doe ik alles mee, desnoods met fietskar erachter. Voor kinderen, spullen, luierzakken, oud papier, glas, flessen, plastic afval, wat dan ook.

  3. Mijne is rood en die zou ik zo weer kiezen. Hoewel ik voor de variatie voor mezelf ook wit (makkelijk te bestickeren en vaak goedkoper) of zwart (mooi, eenvoudig, onopvallend) zou overwegen.

  4. Mijn Sparta Amazone is knalrood, met echte leren rode fietstassen van de PTT.
    En tot voor kort had ik er ook nog een rode regencape bij, maar die was zo lek als een mandje.
    Nu doe ik het dus met saai legergroen met mosterdgele binnenkant.

  5. Vroeger hadden wij een lichtblauwe Punto en daarna een rode Stilo. Steeds makkelijk te vinden! Maar het waren helaas allebei wel heel slechte auto's, dus nu hebben we een superbetrouwbare en ruime Ford Focus station... supersaai donkerblauw. En inderdaad is die heel lastig te vinden, vooral ook omdat er zoveel van rondrijden! Ik heb al een paar keer met mijn sleutel bij de verkeerde auto gestaan ;)

    Laatst waren mijn moeder en ik trouwens op stap, en meestal gaan we dan met haar knalgele auto (mijn man neemt de auto mee naar zijn werk), maar dit keer met de onze. En toen konden we dus nergens de auto vinden! Want we waren op zoek naar een gele! Lekker slim :)

  6. Ik zou nooit een (knal) rode auto kopen. Alleen de brandweer mag in het rood rijden ;-)
    Oeps we hebben ooit een rode auto gehad......(heeft manlief gekocht... ha ha)

  7. hm zelf heb ik een grote zilvergrijs gevaarte, wat ik op zich een fijne kleur vind, nooit maar echt nooit neem ik weer een witte auto.Die werd altijd zoooooo smerig, of tenminste je zag het zoveel beter :-)
    Ikzelf zou bv best een regenboogkleurige auto willen( litle pony-achtig) lijkt me helemaaaal geweldig.Of zoiets van de 60's met van die geverfde bloemen erop :-)

  8. Ik heb geen auto, maar er zijn wel twee kleuren die ik echt geweldig zou vinden: ten eerste: Volvo heeft een autokleur die saffran heet. Moet je maar eens opzoeken op Google... Echt zoooo gaaf!! :D

    En anders wil ik graag een roze cadillac ;)

    Ik droom nog ff verder hoor ;) haha :D

  9. Wij hebben een groene auto, het komt het dichtst in de buurt bij zeegroen. Onze vorige auto had toevallig dezelfde kleur.
    Ik geef ook niets om auto's en heb zelfs geen rijbewijs. Onze auto is uit 2001 en is echt gestript van alle luxe. ARKO (alle ramen kunnen open) en niks geen elektrische ramen. Dat soort dingen.

    • Zo lang hij maar rijdt! Al die toeters en bellen kunnen mij ook niet boeien. Het enige wat in de praktijk wel handig blijft is die afstandsbediening om alle deuren van het slot te doen. Als ik met een zware tas loop te sjouwen, is dat lekker makkelijk.

  10. Onze Megan was paars en onze eerste Picasso was zand. Kleuren heel bewust gekozen. Daarvoor moesten we wachten op wat opkeverings tijd.
    Toen een sukkel belandde in de koffer bak van onze mooi zand Picasso, moesten we in nood geval, dus snel, een nieuwe auto kopen. Dezelfde Picasso ... Uit de showroom dus maar blauw antraciet. "Gedwongen kleur" dus. Toen we onze tweede auto gingen kopen (gedwongen eigenlijk ivm dochter gezondheid en mijne) kozen we voor C1-tje en de normale kleuren waren de snelste opleverbaar ... Die is donker grijs/antraciet.
    Kleuren vind ik eigenlijk niet belangrijk ... Zolang ik beschik over een autootje ... en die doet ... Vind ik al geweldig!
    Als we eens weer bewust de kleur mogen kiezen ... Rood, fel groen, zand, speciale ongewone kleuren dus.

  11. ook zonder auto kun je problemen hebben met het herkennen van je vervoermiddel ,ik heb namelijk een zwarte opoefiets met rek voorop met zwart plastic krat, daar schijnt buiten mij 90 % van de nederlandse bevolking ook mee te fietsen, ik heb nu dus een gekleurde nepbloem op het krat zitten om mijn fiets sneller te kunnen herkennen als ik hem ergens in de stad moet stallen.

    • lol, ik kocht voor naar het station een oude knaloranje opoefiets omdat ik dacht dat die wel op zou vallen.
      de eerste keer dat ik op het station kwam stonden er zeker 8 van diezelfde oranje fietsen.
      dus heb ik er grote witte en blauwe stippen opgeplakt

  12. Ik heb lekker saai een zwarte auto. Hiervoor een zilvergrijze. Maar ik heb ook ooit een gele Twingo gehad. Die kleur paste dan weer bij het type auto.

    • Superleuke kleur! Jij hebt dus zo'n autotje, waardoor ik denk: 'Dáár is nog een parkeerplekje vrij! Hoera!' En dan blijkt er zo'n klein autotje te staan...

  13. Het idee achter die 'saaie' Kleuren is dat ze ook snel weer te verkopen zijn: zwart, donkerblauw, zilvergrijs. Tot 2008 was het motto ook: 'met een witte blijf je zitte'. Witte auto's zag je tot dat monent alleen buiten NL. Heb me dat ook vaak afgevraagd, hoe dat kwam, maar wit was hier niet courant, tot het in 2008 een modekleur werd. Knalkleuren verkoop je minder door. Jij vindt knalgeel of vlammend rood misschien leuk: de kans dat een ander dat ook vindt is klein. Daarom kun je beter iets saais kopen als je ooit van je auto af wilt.

  14. O, wat een leuke post Vlijtig Liesje!
    Als ik voor een onderhoudsbeurt of probleempje bij de garage kom, kijken ze me altijd meewarig aan als toch weer even naar de auto moet lopen om te kijken wat het kenteken ook al weer is. Terwijl mijn man alle kentekens nog kan opnoemen van de auto's die we hebben gehad, plus hun type, aanschafjaar en de mankementen die we er mee hebben gehad.
    Loonlijstmama

  15. Ik heb vorig jaar, na 2 hele saaie vorige auto's, eindelijk een auto gekocht waar ik tot op de dag van vandaag helemaal gek op ben. Een goudkleurige cabrio.
    Just love it ! Maar ik moet toegeven dat ik een autofreak ben hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder