Xenos dienblad: goedkope en simpele metamorfose

xenos dienblad: gepimpt

Dienblad Xenos: voor

Ik kreeg bezoek, en wilde mijn Xenos dienblad klaarmaken, toen ik zag dat het wel erg smoezelig was geworden.

Volgens de etiquette moet je altijd een dienblad gebruiken, ook als je maar twee kopjes hebt las ik op Wikipedia! Maar volgens diezelfde etiquette mag een dienblad vast niet smoezelig zijn!

Xenos dienblad: ruw houten dienblad

Ik kocht het ooit bij de Xenos, en wat er handig aan is, zijn de opstaande randen. Die voorkomen dat kopjes en schotels spontaan van het dienblad schuiven. Iets minder handig is dat het van ruw hout is gemaakt want daardoor is het lastig schoon te maken. Xenos dienbladen heb je in allerlei vormen en maten, maar het leukste is de prijs.

Dienbladen in alle soorten en maten

Ooit ging een vriendin trouwen, en toen zochten we ons rot naar een dienblad waarin je foto’s kon doen. Nadat een andere vriendin stad en land had afgezocht, vonden we een dergelijk dienblad uiteindelijk bij de Xenos. Een fotodienblad vind ik trouwens toch een leuk, en persoonlijk cadeautje.

vliegenkapRond, van blik en met nostalgische print

Voor mijn Xenos dienblad had ik een rond blikken dienblad met nostalgische print van de Wibra. Ook dit dienblad had een opstaande rand, wat ik erg fijn vind. Ik geloof dat het me 1 euro kostte. Het grote voordeel van dit dienblad was het feit dat ik er gemakkelijk zo’n vliegenkap tegen insekten overheen kon zetten. Het Xenos dienblad is daarvoor helaas te groot.

Dienblad op hocker

Een nieuwe trend in dienbladen land zag ik in woonprogramma’s: een dienblad op een zogenaamde hocker. De hocker wordt dan als salontafel gebruikt, en het dienblad zorgt voor een stevig, plat ondervlak. Bovendien voorkomt het vlekken in de hocker.

Krullerige, zilveren dienbladen

Als ik me nostalgisch voel, en net wil doen alsof ik een Engelse tea party heb, dan vind ik van die krullerige, zilverkleurige dienblaadjes leuk om te gebruiken. Die vind ik nog wel eens bij de kringloop. In reguliere winkels zie ik ze eigenlijk nergen.

Xenos dienblad metamorfose

Gelukkig had ik nog dat leuke gekleurde papier van de Kruidvat liggen, waarmee ik vier keukenlaatjes gepimpt hebt. Eén velletje was te klein, dus gebruikte ik er twee om mijn Xenos dienblad een snelle make-over te geven. Ik vind het erg mooi geworden! Eigenlijk zou ik er nog iets van glas over heen moeten kunnen leggen, zodat het papier niet vies wordt. Anderzijds, is dat een mooie reden om mijn Xenos dienblad regelmatig een metamorfose te geven!

Xenos dienblad: gepimpt

Dienblad Xenos: na!

Wat voor soort dienblad gebruik jij? Rond, vierkant, rechthoekig?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: