Jonge kittens

kattenSinds begin oktober eerst onze kat Repelsteeltje verdween, en vervolgens in december zijn broertje Harry mis ik ze nog regelmatig.

De hoop dat ze nog terug komen heb ik opgegeven, toen onze buurman zei dat ze waarschijnlijk slachtofer zijn geworden van een vos die zich hier vlakbij in een bos ophoudt… Vossen hebben dus niet mijn sympathie! Verwacht van mij geen medelijden dat ze op de zogenaamde vrijstellingslijst staan, en dus feitelijk vogelvrij zijn.

Maar Harry en Repelsteeltjes moeder kreeg dit jaar opnieuw een nestje, en wij mogen er weer twee overnemen. Gisteren ging ik met de kinderen alvast kijken. Ik was een beetje bevreesd dat ze nog op kale ratten zouden lijken, maar ze hadden het schattige stadium inmiddels bereikt. Ze moeten nog een week of zes, zeven bij hun moeder blijven, maar daarna mogen wij ze een fijn thuis bieden!

Hier onder wat foto’s!

28 Responses to Jonge kittens

 1. En welke worden het? De moeder is ook mooi! (Ik dacht dat rode katten altijd onvruchtbaar waren trouwens, maar dat was vast een fabeltje…)

  En deze krijgen een cursus vossenjacht voor ze naar buiten mogen?!
  Mammalien recently posted…Op stapMy Profile

 2. Leuk hoor, 2 tegelijk is ook erg gezellig voor elkaar!
  Wij hebben afgelopen zomer er ook weer een poes bij, een lapjespoes.
  Echt wel een verschil met een kater hoor, al zei men altijd van niet tegen mij.
  Onze kater van 12 is inmiddels ook lief en bezadigd geworden maar een poes is tocht net iets liefelijker!
  De moeder van dit lapje is ook rood en ooit hadden we een lapjespoes van een lapjesmama, ook schattig!
  Het blijft leuk en ik laat ze altijd castreren of steriliseren al was ik 13 jaar geleden net te laat, hi,hi, maar goed ik heb er nog steeds 1 kind van.
  Dus deze poes heb ik al voor 6 maanden laten steriliseren!
  En ons boomertje heb ik ook laten steriliseren toen ze 1x loops was geweest.

 3. Smelt..smelt..jonge dieren altijd hartveroverend!
  En eindelijk ik je nieuwe blogs weer lezen, via bloglovin krijg ik ze binnen want via google bleef ik steeds maar haken, op de post met een prentenboek!

 4. Jammer weer een nestje, ook op het plattenland waar ik woon weten ze precies hoe het werkt.
  Febr is casteratie sterilisatie actie bij de meeste da`s.
  Mensen zijn te beroerd om een paar euro`s uit te geven, ( volledig laten enten en chippen kosten gemiddeld 100 euro) mag hopen dat ze toch op zijn minst geent worden, of is dat niet nodig op het plattenland.

  Deb

 5. Zo lief! Ik zou voor een rooie gaan, kater of poes maakt me niet uit, hoewel een rode poes iets zeldzaams lijkt te zijn.
  Nadeel van een asielkat vind ik dat de kittens vaak niet goed genoeg aan mensen gewend zijn geraakt. Ik heb tweemaal een volwassen asielkat gehad die binnen enkele maanden aan een soort kanker zijn overleden. Het werd veroorzaakt door een soort virus en ik weet niet of het echt zo is, maar ik heb zo het idee dat asielkatten daar misschien wel vaker mee besmet zijn. Of ik (en de katten) heb gewoon erge pech gehad. Maar verdriet geeft het wel, want je raakt zo aan die dieren gehecht he.

  • Och, wat naar zeg! Je hecht je inderdaad heel snel aan zo’n dier. Ik mis onze katten ook nog steeds, terwijl we ze niet eens een jaar hebben gehad… Voor ons is het ook wel belangrijk dat de katten mensen gewend zijn, want we zijn een druk gezin met vijf kinderen. En de kinderen willen ze ook graag veel aanhalen.

   Je hebt echt wel pech gehad dat je twee keer achter elkaar een kat bent verloren zeg! Ik voel helemaal met je mee.
   Vlijtig Liesje recently posted…Wordt tuinzaden weggeven, of ruilen strafbaar?My Profile

 6. Vraag me af welke kleur de vader of vaders zijn. Als ik jou was dan nam ik beslist de twee rooien. Mijn rooie kater kreeg na 16 jaar een beroerte en het was het liefste en vriendelijkste dier dat ik ooit heb gehad. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik hem voor de geest haal.
  Zijn zus de lapjeskat leeft nog steeds.
  Het enige advies dat ik je kan geven is om ze in het eerste jaar zo veel mogelijk binnen te houden (hoewel dat niet gemakkelijk is in de zomer) en de kattenval ‘s nachts te sluiten. Ik hoop dat de poesjes momenteel ook veel menselijk contact hebben, want zo krijg je later een lieve en aanhankelijke poes.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.