Nat of droog stof afnemen?

nat afstoffenIk hoorde deze vraag voor het eerst toen ik in het kraambed lag na de geboorte van mijn oudste dochter: ‘Stof je altijd droog, of nat af?’

Daar moest ik wel even over nadenken, want het zou zo maar kunnen dat ik in die tijd überhaupt zelden afstofte… Maar na enig overleg besloot ik dat ik een voorkeur had voor nat stoffen. Het leek me gewoon efficiënter en logischer: als je nat stoft veeg je het stof echt aan het doekje, terwijl je het anders toch meer rondwappert leek mij. Sinds die tijd stof ik dus altijd nat! En tegenwoordig ook wekelijks.

Een tijdje heb ik zo’n frivole plumeau gehad in allerlei kleurtjes, die het stof als het ware aan zich zou binden, maar toch had ik het gevoel dat het stof ook ging ronddwarrelen.

Als ik stof afneem dan doe ik dat met een vochtig microvezeldoekje. Maar er zijn ook speciale stofdoeken. Ik heb eigenlijk geen idee waarom dat speciale stofdoeken zijn.

Stof jij nat of droog?
En waarmee?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: