Koninginnedag

KoninginnedagAls ik ergens een boel mensen bij elkaar zie, dan is mijn instinctieve reactie er met een grote boog om heen te lopen. Dat is op Koninginnedag niet handig, want dan mis je juist alle leuke kraampjes. Die herken je namelijk aan de drukte…

Ondanks mijn natuurlijke drang drukte te vermijden heb ik toch 7 leuke ontbijtbordjes gevonden. En die hadden we ook wel nodig, want we moesten regelmatig van een schoteltje onze boterham eten, omdat alles nog vies was.

Vondsten op de vrijmarkt van Koninginnedag 2013

Mijn veertienjarige dochter vond een prachtige hardcover editie van een Engelstalige Harry Potter, mijn oudste (16) en jongste zoon (9) kochten gebroederlijk voor 30 euro een Nintendo, en mijn oudste dochter (18) vond het boek Gone van Michael Grant. Mijn middelste zoon kocht niets, want die is net jarig geweest, en had een koopverbod.

IJsje eten

Om 10 uur aten we met z’n alleen een ijsje bij een Italiaanse ijssalon, waar ik op de televisie de abdicatie nog kon zien ook. En toen gingen we weer naar huis: man en kinderen met de auto, en ik maakte van de gelegenheid gebruik om 9 kilometer naar huis te rennen. Onderweg luisterde ik naar Radio Gelderland, waar ze vertelden dat dit voorlopig de laatste Koninginnedag is! Toen drong het eigenlijk pas echt tot me door: vanaf nu hebben we een koning.

Laatste Koninginnedag

Hoe zou Koninginnedag/Koningsdag er volgend jaar uitzien? Het is in ieder geval al op een nieuwe datum! En zou de vrijmarkt blijven?

Hoe zag jouw Koninginnedag er uit?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: