Verbouwing

Ik weet niet of het voorjaarskriebels zijn, maar ik ben druk bezig met het opnieuw inrichten van Huisvlijt. Ik kan er niets aan doen!

De vorige, elegante look voelde toch wat krap. En misschien eigenlijk wel een beetje te elegant voor mij : (
Ik voelde me niet op mijn gemak op mijn eigen blog, en was steeds bang dat ik iets kapot zou maken. Ik miste bovendien de persoonlijkheid die deze layout heeft.

En anders dan wanneer je je hele woonkamer een nieuwe behangetje geeft, kun je bij een blog heel makkelijk van uiterlijk wisselen. Soms betrap ik mezelf op een verlangen dat er voor mijn woonkamer ook allemaal layouts, themes en templates zouden zijn, die ik één voor één zou kunnen uit proberen. En dat als het dan niet mooi staat, ik met een simpele klik de hele look weer kan veranderen. Zonder eerst allemaal behang te moeten afkrabben…

Genesis versus Headway

Nu ik een wordpress.org blog heb, kan ik kiezen uit zogenaamde themes. Er zijn twee toonaangevende themes op wordpress.org gebied en dat zijn Headway en Genesis. Het elegante theme kwam van Genesis, en wat je nu weer ziet van Headway. Headway lijkt heel erg op de Blogger template designer, en biedt mij als dummie dus veel meer mogelijkheden. Gewoon met de muis dingen verslepen, zonder programmeren. Ik geniet van de vrijheid die dat bied.

Blogmode

Ik vind het ook leuk om te zien hoe anderen hun blog veranderen. Zo heeft Zuinigaan nu een werkelijk schitterende Lente achtergrond, en heeft Valhalla op het moment een stel trollen in haar header! Teunie daarentegen is heel consequent in haar look, wat ik ook weer heel knap vind.

Ook zie je modes in blog layouts. Een paar jaar terug zag je de layout die ik net een weekje had: sidebar-body-sidebar. Maar op het moment zie je vooral body en dan rechts een sidebar.

Veranderen jullie graag van look voor je blog? En waar let je dan op? Wat is voor jouw belangrijk bij een blog layout?

24 Responses to Verbouwing

 1. Ik ben nogal trouw aan vertrouwd.
  Toem mijn multiplyblog zou worden opgeheven heb ik voor m’n nieuwe blogspot wel een nieuw jasje gekozen, maar dat zal ie wel blijven dragen tot het versleten is.

  Ik vind die dubbele sidebars wel handig, anders moet je eindeloos scrollen (bij mij dan he)

  Overigens staat m’n multiply tot mijn stomme verbazing nog steeds on line terwijl ie 1 december al verdwenen zou zijn.
  Beetje vaag van Multiply.
  Marlien recently posted…LentebodesMy Profile

 2. Ik vind dat blauwe wel heel erg mooi:-)
  Ik heb ook een tijdje gedacht over een eigen blog en wat proefstukjes geschreven, maar ben er toch niet aan begonnen. Ik reageer liever op blogs.

  Die trollen bij Valhalla vind ik iedere keer weer leuk om te zien. Mijn jongste zoon heeft ze getekend en ik heb gezien hoe de tekening gemaakt is en samen hebben we er ook dingen voor bedacht.

  Groetjes, VeggieMo

 3. Ik vind dit een heel vrolijke achtergrond, zo met die stipjes! Zelf wil ik wel wat veranderen na 13 maanden hetzelfde, maar ik ben altijd een beetje bang voor verandering. Niet de verandering zelf, maar meer hoe ik het doe. Veel te bang dat ik iets verkeerds aanklik waardoor mijn hele blog verdwijnt. Zou toch zonde zijn van al mijn geschrijf 😉

 4. Wat mij opvalt is dat ´n jaar of twee/drie geleden, er over het algemeen veel meer tierelantijnen gebruikt werden in de bloglay-out en dat op een gegeven moment steeds meer bloggers voor ´sober´ kozen (ok, jij bent niet helemaal het juiste vb 🙂
  Mijn eigen overstap naar WP (nog als antw. op jouw vraag, die eerst in de spam beland bleek te zijn) had oa te maken met dat ik zelf de wp-blogs er zo strak uit vond zien.
  Sannah recently posted…ConejoMy Profile

 5. Grappig om te zien hoe verschillend beeldschermen de kleuren weergeven. Op mijn laptop is de achtergrond babyblauw en op de eipet en de peecee is die veel meer turqoise.
  Ook mooi, maar het babyblauwe vind ik toch de mooiste. En ik vind de layout ook mooier dan die je afgelopen week had.

  Groetjes, VeggieMo

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.