Hoe een kleine keuken groot kan zijn

In ons huis in de stad had ik een grotere keuken dan ik nu heb, en toch kwam ik vaak ruimte tekort. Het verbaast me dan ook dat ik mij op het platteland met een kleinere keuken prima kan redden! Of zou dat komen doordat ik nu een grote kelder heb? Dat moet bijna wel.

Ik het eens even geteld:

 • Mijn oude keuken had 10 kastjes en 5 lades
 • Mijn nieuwe keuken heeft 4 kastjes en 6 lades.

Hier zie je de verschillende keukens:

keukens

 

 

 

 

Je zou denken dat ik me nu erg moet behelpen, maar dat is dus helemaal niet het geval. Ik denk dat dit komt omdat ik een grote kelder ter beschikking heb, waar ik veel van mijn voorraad bewaar, en die direct naast de keuken ligt.

Toch zijn er wel mensen die kritisch naar mijn huidige keuken kijken en zeggen: ‘Wel klein zeg!’

Hoeveel keukenkastjes heb jij?

26 Responses to Hoe een kleine keuken groot kan zijn

 1. Ik heb 9 kastjes en 6 lades. Ik heb maar een klein beetje voorraad in de keuken. Glutenvrij eten vraag extra ruimte omdat we glutenvol en glutenvrij apart bewaren.

 2. Ik heb wel een lekker grote woonkeuken, maar niet zo heel veel kastjes: 1 buffetkast, 4 ladekastjes, 2 laden (!), 1 aanrechtkastje, 1 smal apothekerskastje en een pannenkast in de hoek (met draaiplateau)
  Gelukkig heb ik nog een vaste kast in de keuken met daarnaast de kelderdeur…
  Heb in het eetgedeelte nog een andere kast staan met o.a. mijn thee- en werkdoeken, mijn keukenmachine e.d.
  Jolanda recently posted…Terugblik en sneeuwplaatjesMy Profile

 3. Ik ben blij met je stukje. Ik wil mijn keuken veranderen en vooral zo minimalistich mogelijk. In veel kastjes staan tenslotte dingen die je nooit gebruikt. Dus best naar de schuur of nog verder weg kunnen. Ik ga verder plannen met voor mijn kleine keuken. De huidige is echter ook al niet zo groot.

  Groetjes!
  Maria
  Maria-duurzaam recently posted…BedtijdMy Profile

 4. Wij hebben een lange smalle keuken. Wij beschikken over 5 kasten, incl gootsteenkast en 5 laden, waarvan twee smalle, bestemd voor bestek etc.

  In mijn keuken staatook bijna ale voorraad want wij hebben heen berging voor voorraad. In een kast boven heb ik 1 plank voorraad en in de schuur staat eenvoorraad wasmiddel.

 5. Wij hebben aardig wat keukenkastjes en deze staan allemaal vol… Zowel met electrische hulpmiddelen als ook een deeltje voorraad. Ook gebruik ik een antieke buffetkast erbij, waar bv de rollen folie ed in liggen, zo ook een nette soeppan. Verder geen kelder of trap/voorraadkast. Wel boven een voorraadje, wat niet echt handig is. Wil er naar streven de keukenkastjes te ontrommelen en meer voorraad beneden te kunnen plaatsen…
  inrustigvaarwater recently posted…Zout- prijs- strooien- testMy Profile

 6. Wij hebben 7 kastjes en 1 lade. Moet zeggen dat ik eigenlijk best wat extra’s erbij zou willen hebben. Al is het maar om alles meer te kunnen ordenen. Maar, het is wel goed te doen hoor.
  Jij boft met een [grote] kelder. Heerlijk voor voorraad. Wij hebben wel een kleintje, met 4 kleine schapjes, daar kan ik dus ook nog boodschappen kwijt,…..dus moet eigenlijk niet zeuren hè?!
  Hannie recently posted…Schaatsen?!My Profile

 7. Wij hebben best een grote keuken dan, met 6 kastjes en 2 laden. Vriend houdt wel erg van koken, dus we hebben erg veel pannen (die we dus ook gebruiken), en geen aparte ruimte voor voorraad. De ‘bakpakken’ staan nu in een kast in de woonkamer, en dan hebben we nog 2 kastjes voor voorraad ingeruimd. Blijven er 4 over, en daar hebben we gewoon genoeg aan.
  Jantine recently posted…SocksMy Profile

 8. Wij hebben een vrij royale keuken, met iets van 8 kastjes en 6 laden. Maar alles kan wel lekker ruim staan. Het handigst vind ik nog de kelder, daar staat eigenlijk al ons eten in, zodat het niet in de keukenkastjes hoeft te staan.

 9. nou dan span ik wel de kroon voor wat betreft de kleinste keuken, 4 kastjes en 1 lade, had eerst een kastje met lade meer,maar dat heb ik opgeofferd voor de vaatwasser, de keukenruimte op zich kan wel,maar ruimte voor voorraad heb ik alleen in een kelderkast en die is helaas ook miniem, een voordeel is wel dat je niet al te veel voorraad kunt hebben en ik dus niet net als vroeger toen ik veel meer ruimte had regelmatig dingen weg moest gooien omdat ze door de grote voorraad niet op tijd werden opgemaakt

 10. Ik win denk ik wel met slechts 2x 3 lades van 45 cm breed, 1 kastje onder de spoelbak en 1 hoge kast. Mijn voorraad staat in een kast in de bijkeuken en in de meterkast. Aan afzetruimte heb ik dus 2x 45 cm en een hoekstukje waar de senseo en de waterkoker staan. Om bv brood te smeren leg ik een plank over de spoelbak of over het fornuis. Wij zijn met zijn zevenen en ik droom van een ruime keuken…

 11. Hier ook een kleine keuken met 1 gootsteenkastje, draaicaroussel, 4 lades en 2 kastjes boven (waarvan 1 irritant in een hoek waar ik amper bij kan zonder hulp.
  Het serviesgoed, pannen, bestek, bakspullen, kruiden en ontbijtspullen kunnen we hier goed in kwijt. De overige voorraad staat in 2 lades in een kast in de bijkeuken en een trapkast.

  Deze keuken zat al in het huis, maar op termijn willen we die vervangen. Ik zou dan kiezen voor meer kastjes en laden beneden en minder kastjes boven (ik ben nogal klein en kan alleen bij de onderste 2 schappen voor de rest heb ik al een opstapje nodig). En zo’n apothekerskast lijkt me ook wel handig. Maar het zal nog wel een aantal jaren duren voor onze keuken wordt vervangen. We hebben afgesproken dat zodra de apparatuur het gaat begeven we naar een nieuwe gaan kijken.
  sjouke recently posted…Give away: De nieuwe armeMy Profile

 12. 7 lades waaronder ook grote voor voorraad, 7 kastjes, een draaicarroussel, vaatwasser, oven, magnetron en koelkast. Daarnaast in de garage een dubbele kast voor voorraad.

 13. ik heb een piepklein open keukentje met 4 onderkasten en 3 lades, en 2 bovenkastjes.
  daar kan ik dan nog net tussen staan zo ongeveer.
  Ik ben niet zo weg van open keukens daarom heb ik er gordijnen voor zodat ik bij visite ze lekker dicht kan trekken en niemand het ziet als het er rommelig is.

  Vroeger (twee verhuizingen geleden) had ik in mijn flat een ruime keuken waar ik al mijn spullen inclusief wasmachine vaatwasser en dubbele koelkast in kwijt kon.
  Nu staan de vaatwasser en de oven in de schuur en zelfs in mijn slaapkamer (die ook op de begane grond is) heb ik nog keukenspullen opgeborgen.

  Wat ik heel fijn vind aan mijn keuken is dat er boven het aanrecht een heel groot raam is.
  In mijn vorige huis had ik geen licht in de keuken en moest ik midden in de zomer nog licht aan doen.
  Daar grensde een ruime schuur aan de keuken die het gebrek aan ruimte in het nog kleinere keukentje compenseerde.
  Marlien recently posted…Die van boven de MoerdijkMy Profile

 14. Ik heb een mini mini keuken. 2 kasten boven, 7 lades beneden en nog een gootsteen kastje. Waar ik me vooral aan stoor dat ik zo weinig ruimte heb om apparatuur neer te zetten. Geen keukenmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster etcetera. Ik kan net de senseo kwijt.

  Nog een reden om te verhuizen. 😀
  ioon recently posted…De eenzame toeristMy Profile

 15. Ik heb in het keukenblok twee kastjes boven, 3 beneden, en twee lades. Geen ruimte dus voor ingewikkelde apparatuur! Maar mijn grote trots is een grote ingebouwde kast. Heerlijk voor de voorraden! Ik moet dus wel opletten dat ik alles op tijd opmaak, want de kast is zo groot ( 1 x 1 meter, en dan huishoog?) dat ik snel het overzicht van wat er in staat, kwijt ben.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.