1 vierkantje per dag: therapeutisch haken

Het lijkt er op dat ik eindelijk een succesvolle formule heb gevonden voor mezelf om te haken en te blíjven haken! Elke dag moet ik van mezelf minstens 1 lapje haken. Ik maak een ketting van 11 lossen, haak daarop 10 vasten enz.

Zo’n lapje zorgt ervoor dat ik even blijf zitten, en niet meteen weer opspring omdat ik ‘even iets moet doen’. En de tijd die ik ervoor nodig heb is afzienbaar. Het plan is dat al die lapjes samen, uiteindelijk een mooie deken gaan worden. Ondertussen geniet ik ervan als ik een knot op heb, en met een ander kleurtje kan beginnen. De deken gaat dus kakelbont worden, want ik hou van kleur.

Maar ik denk dat ik alle vierkantjes uiteindelijk met zwart aan elkaar ga zetten.

lapjes haken

12 Responses to 1 vierkantje per dag: therapeutisch haken

  1. Wat een goed idee! Ik wil graag haken maar een heel project komt er gewoon niet van. Dit is te overzien en kan uiteindelijk een mooie deken worden, super idee!

  2. Hier is het therapeutisch vierkantjes breien met blokjes. Ik krijg de wol en zoek dan de kleurtjes bij elkaar die ik leuk vind. Daar maak ik babydekentjes van die naar Oost-Europa gaan.

    Voor mezelf heb ik ook al diverse lapjesdekens gebreid. Ik zit nu ook onder zo’n dekentje op de bank 🙂

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.