Menstruatiepijn: de pil als oplossing?

menstruatiepijnMijn zeventienjarige dochter heeft veel last van menstruatiepijn en als mogelijke oplossing werd de pil aangedragen. Maar ik ben er geen voorstander van om elke dag een pil te slikken, voor één tot twee dagen menstruatiepijn. De pil als anticonceptiemiddel vind ik prima maar als middel tegen menstruatiepijn, hoewel vast effectief, vind ik het een beetje met een kanon op een mug schieten.

De pil slikken

Sowieso ben ik geen fan van pillen slikken, en ik denk dat ik in mijn 43-jarige leven niet meer dan twee jaar de pil heb geslikt. Als het niet nodig is, dan liever niet. Ook al zal de moderne pil vast uitstekend in elkaar steken, je voegt toch iets aan je lichaam toe en verandert een natuurlijk proces. En de maandelijkse bloeding is een zogenaamde ‘onttrekkingsbloeding’, geen menstruatie. Persoonlijk vind ik dat geen fijn idee.

Menstruatiepijn

Toen ik een jaar of zeventien was viel ik tijdens een les handvaardigheid flauw vanwege de menstruatiepijn. Ik kreeg altijd enorme rugpijn. Van de pil was geen sprake, wel grapte de dokter dat ik ‘maar zwanger moest worden’ want daarna zou de menstruatiepijn wel minder worden. Hahaha… Ik kreeg toen blauwe tabletjes, ‘Fenex’ genaamd, en die hielpen vrij goed. De huisarts heeft mijn dochter nu ‘diclofenac’ voorgeschreven om te proberen. Mocht dit niet helpen, dan wil de dokter met mij praten om mij meer uit te leggen over de pil…

Op Wikipedia las ik dat de pil oorspronkelijk inderdaad als nieuw middel tegen menstruatiestoornissen op de markt kwam. Dat je er tijdelijk onvruchtbaar van werd was een bijwerking!

Hoe denken jullie over de pil?
En wie heeft er tips tegen menstruatieklachten?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: