Reacties

Zondagssteek houdt geen week: pleidooi voor zondagsrust — 8 reacties

  1. Ik ga nooit op zondag naar de supermarkt. Stofzuigen of de was buiten ophangen zal ik dan ook niet doen. Ik denk maar zo: je hebt al zes dagen in de week om zulke dingen te doen, dus waarom uitgerekend dan op de zondag? En het is heus niet altijd spitsuur in de supermarkt. Op maandagochtend is het er hartstikke rustig. Hier in elke geval wel.

  2. Zondag is hier wel een echte weekenddag, maar als er iets gekocht of gedaan moet worden, dan gebeurt dat gewoon.
    Ik weet nog vroeger als ik met mijn ouders bijv. op zondag het bos in ging, dan stond daar een ijscoman met zo'n wagentje, maar NEE, wij kochten niet op zondag ....
    (volgens mij gingen wij alleen maar op zondag naar het bos en noooooit op 'n andere dag, haha)

  3. zelf wel met zondagsrust opgegroeid, maar aangezien ik zelf om het weekeind werk ehm vind ik die andere zondag dat ik vrij ben wel lekker om vrij te zijn....alhoewel de was indien nodig heus doorgaat en vrij zijn/rust staat hier ook voor leuke en gezelllige (gezins)dingen doen, afspraakjes mogen altijd.

  4. Min of meer een zondagsrust. Zondag is de dag dat mijn kind bepaalt (min of meer) wat er gebeurt. Veel pyama dagen op zondag. Zwemmen is ook nog wel een activiteit, maar ook spelletjes of knutselen doen we graag.
    Ik mag graag een boek lezen terwijl er aangerommeld wordt.

  5. Vroeguh...zei mijn schoonvader eens, of ik het in die andere 6 dagen niet kon verdienen. Tja ik was thuisblijfmoeder met een echtgenoot 10 dagen in het buitenland en dan een weekend thuis. Op de zondag leefde ik mij dan vaak een dagdeel uit in de tuin, dan kon echtgenoot zich mooi om de 3 kinderen bekommeren. Ja, daar snapte hij helemaal niets van. Het was niet zozeer dat het de zondag was, maar hij vond dat ik braaf bij echtgenoot moet blijven. Nee, ik moest de koffie serveren, want echtgenoot had het zo druk gehad...!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ik kon schoonvader wel wat.

  6. Op zondag heb ik "rustdag" in die zin dat ik gewoon lekker doe waar ik zin in heb. Dus filmpje kijken, sporten, taart of koekjes bakken of uitgebreid koken, het is maar net waar ik zin in heb om te doen. Ik woon wel in een bijzonder reformeerde stad, dus heel veel buren doen wel aan echte zondagsrust. Koopzondagen doen we hier ook niet aan. Om hun zondagsrust een beetje te respecteren zal ik daarom niet snel luidruchtig klussen, in de voortuin werken of buiten de was op hangen op zondag. Verder ga ik gewoon lekker m'n eigen gang :) Ik zou het wel verrekte handig vinden als hier een supermarkt open was op zondag, ik mis nog wel eens enkele ingrediënten als ik iets wil bakken. Het zou fijn zijn als ik dat dan gewoon kon kopen. Maar goed, ooit over 100 jaar zijn ze hier vast ook wel zover...

  7. Wassen is geen probleem, en koken vind ik heerlijk ontspannend. Maar naar de winkel gaan op zondag - ik probeer het zelfs op zaterdag zo veel mogelijk te beperken zodat er zo veel mogelijk weekend overblijft. Schoonmaken probeer ik ook voor het weekend te doen en ik laat de werk telefoon ook in een hoekje liggen, zodat ik niet zie welke mailtjes er allemaal nog binnenkomen.

  8. Op zondag doe ik dingen die niet moeten. Dus geen afwas, maar wel lekker in de (achter)tuin werken. En nee, ik ga op zondag niet boodschappen doen of winkelen. Ik wil zelf graag zondagsrust. Ik kan dan niet die verkoper dwingen geen zondagsrust te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder