Vrijwillige ouderbijdrage middelbare school

vrijwillige ouderbijdrage/ schoolgeldDeze week vielen de facturen voor de vrijwillige ouderbijdrage van de middelbare scholen van mijn twee dochters  in de brievenbus. Voor mijn twee dochters die respectievelijke Havo en Gymnasium doen op Het Rietveldcollege  bedraagt de ouderbijdrage 120 euro per dochter. Maar de afgelopen weken kreeg ik ook twee facturen ad 30 euro en 14 euro van hun school voor één of andere projectweek.

Vrijwillige ouderbijdrage: grote verschillen per middelbare school

Nou zijn er in Doetinchem in totaal drie zogenaamde scholengemeenschappen waar VMBO, Havo VWO en Gymnasium worden aangeboden, en ik besloot eens te kijken hoeveel de vrijwillige ouderbijdrage daar was. Tot mijn verbazing was die bij Het Ludgercollege maar 82,50! Dat is een verschil van bijna 40 euro met de school van mijn dochters. Maar dat is nog niets vergeleken met de minieme bijdrage die het Ulenhofcollege* vraagt: 12 euro! Dan ga je je toch afvragen of je je kinderen niet naar de verkeerde school hebt gestuurd, wat betreft financiën!

Vrijwillige ouderbijdrage VMBO-scholen in Doetinchem

Ik was helemaal op stoom gekomen, en besloot ook eens even te kijken wat de twee VMBO scholen in Doetinchem vragen als vrijwillige ouderbijdrage. bij het Metzocollege.nl noemen ze het bedrag niet, maar ze vermelden wel even dat dat ‘indien incasso- of betalingsafspraken niet worden nagekomen, dragen wij de openstaande vordering over aan ons deurwaarderskantoor.’

Het AOC vraagt helemaal geen vrijwillige ouderbijdrage!

Vrijwillige ouderbijdrage Speciaal onderwijs

Mijn oudste, vijftienjarige zoon doet de Mavo op een zogenaamde cluster-4 school: De Isselborgh. De vrijwillige ouderbijdrage daar is ook maar 25 euro.

Conclusie

Ik ben erg verbaasd over de grote verschillen in de gevraagde vrijwillige ouderbijdrage. Bij de keuze voor de juiste middelbare school voor onze dochters hebben we destijds eigenlijk helemaal niet gelet op deze kostenpost. Maar ik kan me voorstellen dat gezien de verschillen in bedragen, de vrijwillige ouderbijdrage zeker een bepalende rol kan zijn bij het kiezen van een middelbare school.

* De informatie van het Ulenhofcollege dateert uit 2010! Beetje raar vind ik.

Wat betalen jullie aan schoolgeld op de middelbare school?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: