Birkenstocks met herfstblaadjes

birkenstocks in de herfstDe eerste paar dagen van de Herfstvakantie kropen we dicht bij de kachel, terwijl buiten de wind de herfstblaadjes opjoeg. Maar de afgelopen twee dagen heb ik mijn tuinstoelen maar weer uit het schuurtje getrokken, en om 10 uur de koffie buiten geserveerd.

Vorige week had ik net extra handschoenen gekocht voor de kinderen, omdat onze vingers ‘s ochtends op weg naar school toch wel erg koud werden. Maar plotseling zijn dat soort winterparafernalia weer geheel overbodig. En uiteraard had ik ook nét alle zomerkleding verbannen naar een kast op een onherbergzame plek, en moet ik daar nu elke keer moeizaam naar toe klimmen, omdat ik het weer nodig heb.

Tuurlijk is het buiten prachtig mooi weer, en het heeft iets aparts om met je blote benen in de tuin te zetten, terwijl je kijkt naar de snel verschietende groene kleuren van het bos. Maar ik was net helemaal in Herfstand. En als ik heel eerlijk ben hoeft het van mij eigenlijk ook niet meer zo.

Anderzijds is het natuurlijk een prachtig cadeautje van moeder Natuur voordat de grimmige (?) winter haar intrede doet.

Wat vind jij van de bijna zomerse temperaturen?

7 Responses to Birkenstocks met herfstblaadjes

Leave a reply

CommentLuv badge