Rijdende dierendokter

Onze katertjes zijn inmiddels vijf maanden oud, en ik hoorde allemaal akelige verhalen over ‘sproeien’, waarbij katers overal een reukspoor achterlaten door te plassen. Daarom leek het me verstandig om op tijd een dierenarts te bellen om ze te laten castreren.

Ik vond hier in de buurt drie dierenartsenpraktijken waar ik naar toe zou kunnen, maar terwijl ik zat te googlen, stuitte ik op Rijdende dierendokter. Deze rijdende dierendokter legt huisbezoeken af.

Wat kost een castratie van katten?

Ik rekende uit: als ik met de twee katertjes naar een dierenarts toe rijd, ben ik benzinekosten kwijt. Een keer voor het brengen, en een keer voor het ophalen na de ingreep. Bovendien moet ik dan twee van die reiskoffertjes kopen om ze in de auto te vervoeren. De goedkoopste reiskoffertjes schijnen rond de 8 euro te zijn, dus dat wordt 16 euro. De gemiddelde kosten van castratie zijn zo’n 50 euro. In totaal zou ik dan al 116 euro kwijt zijn aan de castratie en de koffertjes. De benzine reken ik dan nog niet mee.

Rijdende Dierendokter: 110 euro, incl. voorrijkosten

Dus vroeg ik de Rijdende Dierendokter een prijsopgaaf, die ik prompt kreeg: 110 euro voor de castratie, inclusief voorrijkosten. En dan heb ik het nog niet over het enorme psychologische voordeel: ik hoef de katten niet uit hun eigen omgeving te rukken, en bloot te stellen aan de stress van een autorit, en ik hoef de deur niet uit! De Rijdende Dierendokter komt met haar eigen ambulance aan huis, en verricht daar in haar diergeneeskundige handelingen.

Behandeling aan huis minder stressvol voor dier

Op haar website legt de rijdende dierendokter ook uit dat zo’n behandeling aan huis veel minder stressvol is voor een dier. Bovendien is het ook voor de dierenarts makkelijker om een dier te behandelen dat rustig is, en niet al helemaal opgefokt van de reis naar de dierenartspraktijk.

De castratie

Gistermiddag was het zo ver. Keurig op de afgesproken tijd, om 13 uur arriveerde de Rijdende Dierendokter. De katten kregen een narcoseprik, en werden in de ambulance ‘geholpen’. Daarna bleef ze tot ze weer helemaal wakker waren. En ik kon er zelfs pinnen.

Al met al vond ik de Rijdende Dierendokter een uitstekende ervaring, die het leven een stuk makkelijker maakte.

En met de katten gaat het uitstekend. Ze hebben gisteravond alweer een vogeltje verschalkt….

Hebben jullie veel dierenartskosten?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: