Wat is erger: wc-rol laten hangen of fout ophangen?

Posted augustus 3, 2012 in Huishoudelijke beslommeringen / 18 Comments

In een comment op het Grote wc-rol debat. over de vraag wat de juiste manier is om een wc-rol op te hangen, schrijft Amber dat ze nog liever heeft dat haar vriend het laatste papier gebruikt zonder de wc-rol te vervangen, dan dat hij de wc-rol verkéérd ophangt. Verkeerd is in Ambers geval met het papier tegen de muur.

Het heeft inderdaad iets laks om het laatste papier te gebruiken, en de rol niet te vervangen vind ik. Toch gebeurt het mij thuis voortdurend. In ons zevenkoppige huishouden, ben ík degene die altijd een nieuwe rol ophangt.

Wat vind jij erger: de lege rol laten hangen voor de volgende, of de nieuwe rol verkeerd ophangen?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


18 responses to “Wat is erger: wc-rol laten hangen of fout ophangen?

 1. Anonymous

  Herkenbaar! Ik hang de rol altijd met het papier naar de muur toe, de andere manier vind ik niet fijn…Ook vervelend: er zit een kind, manlief op het toilet en roepen dan: het wcpapier is op, kan iemand even wcpapier brengen! Uiteraard ben ik dat…
  Een toilet waar een pak maandverband/inlegkruisjes, tampons staan…vreselijk! Bij mij ook geen afvalemmertje, lectuur e.d.

 2. In beide gevallen moet ik hetzelfde doen, namelijk de rol (opnieuw) ophangen, dus wat dat betreft is er geen verschil. Alleen is het niet vervangen van de lege rol gewoon laks, dus qua ergernis zet ik die dan op 1 (en ja, hier ben ik ook altijd degene die de nieuwe rol ophangt).

 3. Anonymous

  Het meest vervelend vind ik het, als er op het toilet geen papier meer is. Men laat mij ook duidelijk merken dat ik in gebreke ben als er eens geen papier meer ligt – ook de heer des huizes. Een geval van Hotel Mama volgens mij. Het valt niet mee om de kinderen nog huishoudelijke discipline bij te brengen en in het geval van mijn man twijfel ik of dat nu in de tweede helft van ons leven nog gaat lukken.

 4. Ik vind her erger dat er geen nieuwe rol hangt dan verkeerd om.
  In het toilet beneden staat een mandje met rollen waar je makkelijk bij kunt, maar in de badkamer staan de rollen in een kastje waar je vanaf het toilet niet bij kunt. Dan heb je geplast, zie je dat de rol op is en moet je gaan staan en een stap lopen om een nieuwe rol uit het kastje te pakken…
  Gezin van 7 personen en van de kinderen lijkt niemand er aan te denken. Het is volgens mij echt een “mama-taak”.

 5. wat heerlijk herkenbaar, vooral Darbodus. In onze wc zit zo’n ouderwetse tegel met uitsparing voor de wcrol en houten asje. Ik dacht altijd dat ik de enige ben in huis die snapt hoe je daar een nieuwe rol op krijgt en dat Zoons niet durven toegeven dat ze dat niet weten…. Zoals bezoek ook vaak niet doorheeft hoe je bij ons moet doortrekken (trekken).

  Ik ben de enige die wc-rollen verwisselt, ook boven. Zoons, Meewoner en Studenten pakken wel een nieuwe rol als de oude op is, maar zullen hem zeker niet ophangen.

 6. wilma

  Herkenbaar en ik erger me er altijd aan.ZO moeilijk is het toch niet?Maar ben blij dat het overal gebeurd dus.
  Ben eens in een chique restaurant geweest. En op het toilet???Geen papier,overal gekeken….Nee hoor niets.Ook geen kastje of iets.
  Ben gewoon bij de balie gaan staan en gezegd dat er geen papier was,daar,in die toiletten.Mens schrok zich suf en kleurde.Gebruiken ze daar wat anders dan??!!Er was ook geen automatisch system of iets.haha,zie je het voor je?
  Groet, Wilma

 7. Anonymous

  Mijn man en zoon gebruiken vaak het laatste velletje op zonder iets te zeggen, zonder een nieuwe rol klaar te hangen en ik vind het enorm vervelend als ik dan de volgende ben en zonder papier zit. Uit voorzorg zet ik, als een rol bijna leeg is, eentje klaar op de spoelbak zo zit niemand ‘zonder’. Mijn man en zoon laten het lege rolletje dan wel hangen en ik vervang dat lege rolletje nadien door een volle.

 8. Haha ow ik moest al lachen om de titel, dat daagt echt uit om te reageren. Godzijdank heb ik dat probleem hier in huis niet maar van het verleden kan ik wel zeggen dat de lege rol laten hangen en de nieuwe aangebroken op het fonteintje zetten erg irritant is of juist 2 of 3 blaadjes aan de rol laten zitten of je wil zeggen “kijk, ik heb ‘m niet opgemaakt dus hoef ‘m niet te vervangen” LOL

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.