Poes uit het asiel of een jonge kitten?

Om de pijn van de verhuizing te verzachten had ik de kinderen een kat beloofd. En nu we redelijk op orde zijn, moet ik die belofte inlossen. Ik wil ze tenslotte niet nog een trauma bezorgen, door mijn belofte niet na te komen.

Katten in het asiel kosten geld

We zijn al twee keer naar het asiel geweest om te kijken naar de katten daar. Persoonlijk viel ik meteen voor een kat met maar drie poten, omdat ik die zo zielig vond. Maar de kinderen wilden een zwarte kat met vier poten mee naar huis nemen. Het liefst had ik ze gewoon allebei meegenomen, maar het probleem is dat dieren uit het asiel geld kosten!

Dat wist ik helemaal niet. Ik dacht dat ze allang blij waren als er mensen kwamen die hun dieren een goed tehuis wilden geven, maar de kosten voor een kat bedragen 75 euro. En voor twee katten, zelfs al heeft eentje maar drie poten, kom je dan op 150 euro. En dat schrok ons zo af, dat we zonder katten huiswaarts keerden.

Gratis kittens in mei

Eenmaal thuis vertelde ik een buurman over de zielige kat met drie poten die ik graag had gekocht. Toen hij was bijgekomen van het lachen om het idee 75 euro neer te tellen voor een driepotige kat zei hij gul: ‘Wij hebben binnenkort wel een nestje, dan krijg je er daar wel wat van. Gratis!’ En ook elders hoorde ik dat als we eventjes geduld hebben, binnenkort in supermarkten overal briefjes hangen van mensen die kittens kwijt moeten. Blijkbaar is de lente een tijd waarin poezen bezwangerd worden. Vroeger gingen dergelijke overtollige katten naar onheilspellende namen als ‘Beekman’, ‘Slootman’ en ‘Zandman’…

Dus nu zitten we daar eigenlijk een beetje op te wachten, afgeschrikt door de kosten van een kat uit het asiel. Hoewel het wel weer handig is dat de poezen uit het asiel al gesteriliseerd zijn, dus die kosten sparen we wel weer uit.

Maar ik denk nog regelmatig aan mijn driepotige kat. Ik had zelfs al een naam voor hem: Tripod.

Hebben jullie geld neergeteld voor jullie kat/poes?
En wat kost een poes aan onderhoud?
Hebben jullie hem of haar laten steriliseren, en hoeveel kost dat?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: