Parkeerbeleid

Voor het nieuwe gebouw van onze bibliotheek prijkt een groot leeg plein. Het lijkt op een parkeerterrein, en al snel stond het dan ook vol met auto’s. Niet zo verwonderlijk, aangezien er geen parkeermeter te bekennen was, en het parkeren dus niet alleen eindeloos, maar bovenal gratis was.

Van de ene op de andere dag kwam daar een einde aan. Plotseling stond er een groot bord met de mededeling: ‘Er geldt een parkeerverbod!’ En voor bibliotheekbezoekers die dit bord hadden gemist, stonden er ook nog diverse borden ín de bibliotheek met deze mededeling. Met het smoesje: ‘Maar agent, ik had het bord niet gezien!’ hoefde je duidelijk niet aan te komen. (Gelukkig was ík met de fiets!)

Het doet me allemaal erg denken aan een uitspraak van wijlen Pieter Vroon (psycholoog) die zich verwonderde over de wereld. En in het bijzonder over de aanleg van autobanen die uitnodigen tot snelheid, om vervolgens snelheidsbeperkingen op te leggen. Zou het dan niet veel praktischer zijn de autobaan te betegelen met kinderkopjes? Dan minder je als automobilist vanzelf snelheid.

Het grote lege plein voor de bibliotheek vráágt er gewoon om een parkeerterrein te worden. En het zou me dan ook niets verwonderen als het binnenkort wel weer mag.

Maar dan tegen betaling…

Heb jij ook van die zaken waarover je je kunt verwonderen?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: