6 Responses to Kassière molesteert de boodschappen

 1. Mijn lieve vriendinnetje is 27, is de wereld rondgevaren als stuurman (en in de binnenvaart sinds ze 15 was), heeft HBO Zeevaart gedaan en is nu beleidsmedewerker bij een belangenvereniging van reders.

  Vandaag stond ze paginagroot in het AD. Ik ben ZO trots op haar.

  En raad eens: Ze heeft NOOIT last gehad van het feit dat ze vrouw is. Of nog heel erg JONG is. En nee, ze heeft geen plaat voor haar kop, integendeel. En geloof me, ze heeft HEEL veel kritiek gehad. Maar ze laat zich er niet door tegenhouden. En dat, zonder enig moment meedogenloos te zijn als persoon.

  Het is maar waar je voor kiest. Zij gaat volop voor het hare, ik voor het mijne. En als je een tussenweg kiest moet je gewoon niet zeuren. Het is niet En En En.

  Een boekhouder die bijv 40 uur per week met zijn neus overal op zit, is vanzelfsprekend meer waard dan eentje die dat 15 uur per week doet. Ondanks dat ze het zelfde werk doen.

  Overigens vind ik het werk van caissière ook weer erg vernederend neergezet.

  • Valhalla: dat is een inspirerend verhaal! Ik heb ook vaak wat moeite met het slachtofferschap dat spreekt uit klagen over de loonkloof. Net zoals het glazen plafond: ik hoor van veel succesvolle vrouwen dat ze hier niets van hebben gemerkt.

   Dat van die cassière had ik nog niet eens beseft, maar je hebt wel gelijk! Sterker nog: waarom is dat ook weer een vrouw?!

 2. Volgens mij hoeft dit helemaal niet zo te zijn, maar is het wel zo dat vrouwen sneller genoegen nemen. Mannen onderhandelen veel meer, logisch dat ze dan soms meer krijgen. Er zijn volgens mij tegenwoordig genoeg succesvolle vrouwen om je door te laten inspireren en volgens mij is het aanrecht-recht inmiddels wel redelijk achterhaald.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.