Stopt Teunie met haar blog?

‘Gaat Teunie stoppen met haar blog?’ vroeg mijn man gisteren toen hij thuiskwam uit zijn werk in Amsterdam.
Ik keek hem verbaasd aan, want ik vertel weliswaar geregeld over de blogs die ik lees, maar hier had ik nog geen melding van gemaakt.
‘Ja,’ legde hij uit, ‘mijn collega’s hadden het er over!’

Waaruit maar weer eens blijkt dat Teunie’s blog Eenvoudig Leven een belangrijke functie heeft voor heel veel mensen. Want die collega’s van mijn man, waren geen vrouw of moeder, maar twee mannen. Zo maar in een willekeurig bedrijf, ergens in Amsterdam. Sterker nog, Teunie haalde met haar berichtje dat ze overweegt te stoppen zelfs de krant!

Wie regelmatig bij Teunie leest, heeft misschien wel gezien, dat iemand uit haar directe omgeving tegen haar heeft gezegd dat haar bloggen ten koste zou gaan van haar moederschap. Dit heeft Teunie dermate geraakt, dat ze een maandje stopt met bloggen om één en ander te overdenken.

Ik kan natuurlijk geen uitspraken doen over de motivatie van deze persoon, maar vindt op z’n minst dat ze heel wat te doen heeft gemaakt! En dat veel mensen zich hier door geraakt voelen. Dat kun je ook wel zien aan de meer dan 200 reacties op Teunie’s blog.

Persoonlijk denk ik dat Teunie met haar blog de wereld een stukje mooier maakt, en dagelijks veel mensen helpt. Het zou toch jammer zijn, als de uitspraken van één persoon hieraan een eind zouden maken.

En wat betreft bloggen en moederschap: ik vind bloggen bij uitstek goed te combineren met het moederschap. Enerzijds levert het je een heleboel informatie en ideeën op, anderzijds levert het nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan met de kinderen!

Ik wens Teunie veel sterkte en wijsheid, en hoop dat ze gewoon blijft bloggen!

Wat vind jij van de kritiek op Teunie, en haar blogpauze?

N.B. In een interview in de Trouw vertelt Teunie dat ze niet gaat stoppen: ‘De sabbatical duurt echt maar een maand, belooft ze. ‘Ik stop niet met bloggen, daarvoor is het veel te leuk.’

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: