Minimorfoses: 34 opruimacties

Na het tegenvallende boek Vrolijk Huishouden, dat veel te druk was vorm gegeven, was ik enigszins sceptisch over Els Jacob’s nieuwe boek Minimorfoses: de 35 beste opruimacties van de huishoudcoach. Maar dit keer werd ik aangenaam verrast.

Hapklare brokken die goed te behappen zijn

Hoewel ook dit boekje vrij bont is, is het gelukkiger wel rustiger dan Vrolijk Huishouden. Maar het beste aan dit boek is dat het het huishouden in hapklare brokjes hakt. Vijfendertig hapklare huishoudelijke brokken om precies te zijn.

Het doet me denken aan het Kastje Per Dag Project dat op het moment rondwaart in blogland. Daarin maken deelnemers elke dag één kastje schoon. Een loffelijk project, hoewel ik nog steeds wacht op antwoord op mijn vraag: ‘Wie heeft er in vredesnaam 365 kastjes?!’

Duidelijke, stap voor stap instructies

Per minimorfose krijg je zeer duidelijke instructies, bestaande uit Actie, Tijdsduur en Nodig. Je kunt eigenlijk niet fout gaan. Door deze aanpak worden werkjes waar je zo tegenop zag, ineens ‘te doen’. Ze zijn afzienbaar geworden, en dat geeft moed.

Huh? Wat een rare tijdinschattingen!

Het enige minpuntje vond ik de tijdsinschatting per minimorfose. Zo staat er voor het schoonmaken van de koelkast maar liefst anderhalf uur!!! Is dat niet rijkelijk veel? Ik ben geen keukenprinses, maar ik kan me zelfs bij míjn koelkast niet voorstellen dat er anderhalf uur schoonmaken voor nodig is. Ook voor het opruimen van de eettafel trekt Els maar liefst twee uur uit!

Het enige dat ik me kan voorstellen, is dat Els dit expres doet: zo valt het altijd mee. Je bent sneller klaar dan je denkt!

Mijn tips voor Els

Gebruik minder kleuren in je boeken!!! Ik smeek het je.
Ik zou er 52 opruimacties van maken, of 365, zodat mensen elke dag of week een taak kunnen doen!

Conclusie

Voor wie geen gat meer ziet in in de ondraaglijke zinloosheid van huishoudelijke klussen, biedt Els Jacobs’ Minimorfoses uitkomst. Je hóéft ook niet alles te doen! Je kiest gewoon één van de minimorfoses, en volgt de instructies.

Een kind kan de was doen.
Zeker met behulp van dit boekje.

Ben ik nou gek of is anderhalf uur voor een koelkast schoonmaken wel erg veel? En twee uur voor een eettafel???

Praktische informatie

Minimorfoses is te koop bij Bol.com voor 14,95.

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: