Inductie koken

Gisteren bereidde ik mijn eerste maaltijd in ons nieuwe huis, op ons nieuwe inductie fornuis. En hoewel het een maaltijd is die ik al ontelbaar vaak heb gemaakt, spaghetti met tomatensaus, vond ik het een ware uitdaging.

Want zo’n inductiefornuis lijkt wel een computer zeg! Je hebt een soort van touchscreen waarmee je het ding aanzet, en vervolgens moet je de pit kiezen die je wilt activeren. En dan ben je er nog niet, want om de temperatuur te bepalen moet je op een plusje of minnetje te drukken.
Halverwege het kookproces kreeg ik dan ook erg warm, en riep geïrriteerd: ‘Ik mis mijn knoppen waarmee ik kan drááien!!!’

Vooralsnog mis ik mijn gasfornuis hartstochtelijk! Maar ach, één maaltijd maakt geen kok, en het is natuurlijk gewoon een kwestie van wennen.

En de belangrijkste motivatie voor inductie koken, was dat het zo makkelijk is schoon te maken, en dat klopt!

Waarop koken jullie?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: