Huissleutel

Op ons oude adres waren de vier oudste kinderen voorzien van een huissleutel. Dit weekend liet ik sleutels bijmaken van ons nieuwe huis, en tot mijn verrassing bleek de nieuwe sleutel een bron van opwinding.

Hij heeft namelijk de vorm van een ouderwetse sleutel, en dat zijn mijn moderne kinderen niet gewend. Mijn zestienjarige dochter heeft bij haar vriendinnen goede sier gemaakt met haar bijzondere huissleutel.

Cilinderslot veiliger

In ons oude huis hadden we een cilinderslot: dat kan nagenoeg niet met een valse sleutel worden geopend. In het nieuwe huis hebben we twee extra knippen op de deur, om het ‘ouderwetse’ slot extra te beveiligen.

Uiteindelijk gaan we, vanuit veiligheidsoverwegingen, overal over op cilindersloten. Maar ik vind zo’n ouderwetse huissleutel eigenlijk wel leuker!

Wat voor soort huissleutel hebben jullie?

Neem een email abonnement!

9 Responses to Huissleutel

  1. Een beetje nostalgie zo’n sleutel. Wij hebben cilindersloten en daarbij nog veel extra sloten overal op. Ook op de ramen, we moeten er wat voor doen om in ons fort een raam open te zetten (cadeautjes van de vorige eigenaren). Maar we wonen aan de rand van de wijk, langs een stuk groen, dus eigenlijk zijn we wel blij met zoveel sluitwerk.

  2. O, wat leuk, net een souvenir! Ja, ik weet nog dat mijn ouders zo’n sleutel hadden, die legde ze onder de bloempot bij de achterdeur zodat ik naar binnen kon. Het idee dat ik nu mijn sleutel onder een bloempot zou leggen… hahaha, ĆØcht niet!

    Wij hebben van die vierpuntssloten… knap als je er zomaar in komt.

  3. Wij hadden ook zo’n ouderwetse sleutel, totdat mijn man ‘m ergens in de straat verloor (even op het dak van de auto gelegd en vergeten). We konden het risico niet lopen dat er zou worden ingebroken, dus direct maar een lipsslot geplaatst. Extra voordeel: het tocht veel minder! zo’n ouderwetse sleutel betekent ook dat er een flink gat in de deur zit.

    Siebrie

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.