Schoolkerstdiner

Op de basisschool van de twee jongste kinderen wordt Kerstmis gevierd met een jaarlijks schoolkerstdiner. Daarvoor moet ieder kind 10 hapjes meebrengen. Door de jaren heen heb ik met een sterretjesbakvorm uitgedrukte plakjes zelfgemaakte cake meegegeven, gehaktballetjes, mini krentenbolletjes, en dit jaar stokbrood met kruidenboter, en een grote schaal rauwkost, oftewel Crudités.

Vooral over de rauwkost ben ik tevreden. Ik had wortels, groene paprika en gele paprika in smalle reepjes gesneden, en die felle kleurtjes bij elkaar oogden heel vrolijk. En bovenal is het natuurlijk supergezond. Ik baalde een beetje dat ik er niet aan gedacht had van die kleine kersentomaatjes in huis te halen, want dat had het nog mooier gemaakt!

Net zoals ik als moeder blij wordt als ik hoor dat een jarige op school gezond getrakteerd heeft, word ik ook blij als op het schoolkerstdiner gezonde dingen aangeboden worden. En wortels lust volgens mij bijna ieder kind, hoewel paprika misschien iets moeilijker ligt.

Toen ik onze bijdrage inleverde, zag ik heerlijkheden liggen als hartige taartjes, bitterballen, komkommer, suikerbrood en stukjes frikandel. Ongetwijfeld was er nog veel meer, maar het was zo sfeervol verlicht, en bovendien zo overvol met ouders, dat ik bijna niks zag.

Zelf bezocht ik als kind een christelijke school, en ik vind het kerstfeest op deze openbare school soms wel een beetje kaal. Ik mis dan toch het verhaal van het kindje Jezus! Maar de school waar de twee jongsten na de kerstvakantie heen gaan is weer een christelijke, dus ik ben benieuwd hoe het kerstfeest er daar uit ziet.

Hoe wordt bij jullie op school Kerstmis gevierd?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: