Hulpbronnenefficiënt leven

Hulpbronnenefficiënt leven wil zeggen dat je dat je verschillende kleine handelingen in je dagelijks leven introduceert, die bij elkaar opgeteld echt een positieve invloed hebben op ons gezamenlijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Op de website Generation Awake worden elke maand vijf uitdagingen gelanceerd om je op weg te helpen en te inspireren. En omdat het kleine dingen zijn, voelen ze echt als ‘goed te doen’!

Deze maand lanceert Generation Awake deze 5 uitdagingen

  1. Doe boodschappen met een lijstje om overconsumptie tegen te gaan
  2. Verzamel alle electrische apparaten in huis die weg kunnen, en breng ze naar het dichtstbijzijnde recyclepunt
  3. Mest kasten uit, en breng oude kleding en schoenen naar een tweedehandskleding winkel
  4. Gebruik een maand lang alleen herbruikbare tassen
  5. Probeer een week lang niet meer afval te produceren dan in 1 vuilniszak van 1 liter past.

Vlijtig Liesje en de 5 uitdagingen

Ik vind de naam van de website Generation Awake prachtig gekozen, want ik voel mezelf ook vaak zo: wakker! Weliswaar nog maar net, maar het begin is er.

December vind ik altijd een erg drukke maand, waarin ik vaak op standje ‘overleven’ ga. Dat betekent meestal dat ik weinig tijd over houd voor ‘bijzondere’ of ‘extra’ dingen. Maar een maand lang alleen herbruikbare tassen gebruiken?! Dat kan ik wel! Een boodschappenlijstje maken? Ook prima. Kasten uitmesten ga ik doen na Kerstmis, want dan gaan we eindelijk de verhuisdozen in pakken, dat komt dus wel goed.

Kapotte electrische apparaten hebben we volgens mij niet, maar mocht ik er wat tegenkomen bij het inpakken, dan zal ik ze netjes gaan inleveren. Blijft over de vuilniszak van 1 liter. Dat lijkt me nog de moeilijkste moet ik bekennen.

Onderstaand filmpje dient ook ter inspiratie en bewustwording!

Veel mensen willen wel iets doen, maar weten simpelweg niet waar ze moeten beginnen. Of het voelt als zo’n overweldigende klus, dat ze helemaal lamslaan. Met de vijf maandelijkse uitdagingen, worden het ineens afgebakende dingen die je kunt doen.

Ben jij al wakker, en je bewust van de invloed van je keuzes op de wereld?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: