Diepvrieskást versus diepvrieskíst

Het ziet er naar uit dat onze gammele diepvrieskist de reis naar ons nieuw huis niet zal overleven, en omdat we niet zonder diepvries kunnen, beraden we ons nu over een nieuwe.

Diepvrieskast: lekker overzichtelijk

En tijdens het speuren naar de beste koop, viel ik voor diepvrieskàsten. Die lijken op koelkasten, en in plaats van dat je op poolexpeditie moet om de karbonaadjes op te sporen, liggen ze in een diepvrieskast voor het grijpen.

Diepvrieskast kan minder in?

Maar nou beweren zowel mijn moeder als mijn man, dat diepvrieskásten veel minder ruimte bieden dan diepvrieskísten. Zelfs als zo’n diepvrieskast pakweg 150 liter meer kan bevatten.
En hoe vaak ze me dat ook uitleggen, ik kan daar maar niet bevatten.

‘Daar kan het varken van Neef Henk nooit in!’

De somberste voorspelling van mijn man luidt: ‘Dan kun je het varken van Neef Henk voortaan wel vergeten.’ Dit heeft mijn verlangen naar een diepvrieskást hevig aan het wankelen gebracht, want ik bied het varken van Neef Henk graag onderdak. Het is opgegroeid in de buitenlucht, heeft lekker gescharreld, en is schoon van enge stoffen.

Diepvrieskist versus diepvrieskast

Nu strijden mijn verstand en mijn gevoel een hevige strijd. Mijn verstand vindt dat ik zo’n stomme diepvrieskíst moet nemen, die ook nog eens goedkoper is. Maar mijn gevoel wil de diepvrieskást, die veel minder plek inneemt, en die bovendien veel gebruikersvriendelijker is.

Dus nu wend ik mij tot jullie: wie heeft er een diepvrieskist en wie heeft er een diepvrieskast?
En biedt een diepvrieskast inderdaad minder ruimte?!

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: