Tv in de keuken?

Als kind ging ik graag op bezoek bij de buren, en die hadden dan vaak de tv aan, die in de keuken stond.

Nou moet ik zeggen, dat het wel een woonkeuken was. Toch zou ik zelf niet gauw een tv in de keuken zetten. Op onze slaapkamer hebben we ook bewust geen tv. Ik houd de functies van keuken en slaapkamer graag gescheiden van de tv.

Dat wil niet zeggen dat ik niet graag tv kijk: ‘s avonds rond een uur of half negen mag ik graag een uurtje kijken naar een bekende serie. Dat vind ik makkelijker dan een film, want ik ben te beroerd om energie in de kennismaking met nieuwe karakters te steken.

Maar verder vind ik de tv een oproep tot lamlendigheid. Als je te lang tv kijkt, word je daar zo loom en hangerig van, vind ik. En de Calvinist in mij, vindt het ook nog eens ‘zonde van mijn tijd.’

Toch overweeg ik in ons toekomstige huis wel een klein tv-tje in de keuken. Niet voor mezelf, maar voor de kinderen. Nu roep ik om 18 uur altijd opgelucht: ‘De tv mag uit!’ en dan mogen ze op de kamer van mijn jongste dochter hun afschuwelijke programma nog even verder kijken.

Zij heeft de grootste slaapkamer en heeft daarom een tv-tje, waar iedereen mag komen kijken, Maar omdat ik liever geen tv’s in slaapkamers heb, overweeg ik dus om er eentje in de keuken te zetten. Op de koelkast om precies te zijn. Voor mijn dochter is het natuurlijk ook fijner als haar slaapkamer geen bioscoopfunctie meer heeft!

Maar nu ben ik nieuwsgierig: hebben jullie een tv in de keuken?
Of in de slaapkamer?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: