Nederlandse toestanden

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor: de schooldeur zit nog op slot, en er staan een heleboel wachtende ouders voor. Ook ik sta steeds vaker voor een dichte deur.

En dat verbaast mij, aangezien ik nog steeds op dezelfde tijd van huis ga: 8.05. Het is tien minuten lopen naar de school, die officieel opent om 8.15.

Ook tussen de middag lang wachten

Ook tussen de middag moet ik steeds vaker wachten. Vanaf 12.45 mogen de kinderen weer op het schoolplein komen, en komt er een juf naar buiten die ‘de wacht’ houdt. Zij neemt het over van de overblijfkrachten. Maar ook hier sta ik steeds vaker te wachten tot er eindelijk een juf verschijnt.

Ben ik ongemerkt sneller gaan lopen?! Ik probeer nu ons ritme te doorbreken, en later van huis te gaan, maar we zijn allemaal zo geconditioneerd om rond 8.05 en 12.35 de deur uit te wandelen, dat dit nog niet meevalt!

Lastig voor ouders met een baan!

En als je als ouder naar je werk moet, lijkt mij zo’n dichte deur helemaal een crime! Ik moet weliswaar ook aan het werk, maar ben mijn eigen baas. En gelukkig heb ik veel begrip voor moeders die hun kinderen naar school moeten brengen šŸ˜‰

Zelf heb ik het idee dat de school te laat open gaat. Laatst was de conciĆ«rge ook nog zo lollig om te zeggen: ‘Zo, jullie willen graag naar school!’ terwijl hij de deur te laat open deed. Maar er is niets lolligs aan een overvolle gang, die vol stuwt met kinderen en ouders.

Broodschool

Vroeger, toen Ć­k op de basisschool zat, was er Broodschool. Dan kon je tussen de middag een boterhammetje eten in de klas. En de meester hield toezicht. En daarna ging je spelen op het schoolplein. Het verwondert mij dat daar nu allemaal overblijfmoeders voor nodig zijn. Is dit een taak die leerkrachten niet meer wilden hebben?

Hoe is het beleid op jullie school? Gaat bij jullie ook om 8.15 de deur open?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: