Achterwand keuken tips: tegels of….

achterwand keuken

Het is een jaar geleden dat mijn moeder vroeg: ‘Willen jullie de helft van het ouderlijk huis kopen?’

De helft van mijn ouderlijk huis, is de helft waar vroeger mijn oma, opa en mijn oma’s zus woonden. Het is prachtig geleden in het buitengebied, en je kijkt uit op een bos!

We zeiden ‘ja!’

Achterwand keuken tips: wat voor soort?

Nu de datum van onze verhuizing (hopelijk februari) enigszins uitkristalleert, worden bepaalde beslissingen acuter. Zoals:

‘Wat nemen we als achterwand in de keuken?’

De keuken heb ik al, maar daarbij worden geen tegels geleverd. Die moeten we zelf nog regelen. En nou vraag ik me af of er geen goedkopere, leukere alternatieven zijn voor tegels in de keuken. Want als je zegt ‘achterwand keuken‘ dan zeg je al gauw ook ‘tegels’.

Achterwand keuken tips: de prijs speelt een rol

De prijs speelt een belangrijke rol bij het vraagstuk achterwand keuken. Daarnaast wil ik de keuken zo rustig mogelijk houden. Want ik heb nogal een kakelbonte smaak. Door de keuken neutraal te houden, kan ik dan helemaal los gaan met kitscherige koffiekopjes, kakelbonte trommels, en bloemige borden aan de wand.

Achterwand keuken tips: spiegel

Toen we in Arnhem woonden, hadden de bewoners voor ons, geen tegels maar spiegels als achterwand gebruikt! Maar dat zou ik niet echt aanraden. Want je ziet er echt alles op, inclusief jezelf! Al kookte ik water, dan nog werd de spiegelwand vies. Wel gaf deze achterwand een heel ruimtelijk effect. Dat wel.

Achterwand keuken tips: dienbladen?

In woontijdschriften zag ik een keuken waarbij de achterwand van de keuken was gemaakt van dienbladen. Het leuke aan zo’n achterwand keuken is dat je het heel gemakkelijk kunt veranderen. Als je het zat bent, hang je gewoon nieuwe dienbladen op. Het is natuurlijk wel belangrijk dienbladen te gebruiken die nat mogen worden. En die je gemakkelijk kunt schoonmaken.

Achterwand keuken tips: glas

Behalve tegels, spiegels en dienbladen kun je ook kiezen voor glas als achterwand. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Bovendien kun je er een mooie afbeelding achter zetten. Voor mij viel deze optie af, omdat hij relatief duur is.

Achterwand keuken tips: behang!

Inmiddels is er ook behang dat je kunt gebruiken voor je keuken achterwand. Dit speciale behang is waterbestendig en brandwerend. Het kan dus zelfs achter het fornuis. En je kunt het schoonmaken met een sopje. Je kunt het zelfs over bestaande tegels heen plakken. Dit behang is van het merk Kitchen Walls.

Meer informatie over achterwand keuken

Wat voor achterwand hebben jullie in de keuken?
En hebben jullie nog leuke, goedkope, alternatieven voor tegels? Of andere keuken achterwand tips?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: