Aardbeving in Nederland: bewoog de aarde ook voor jou?

We zaten Expeditie Robinson te kijken, toen plotseling de bank raar begon te trillen. Ik wierp een geërgerde blik opzij, want ik dacht dat mijn man een geintje uithaalde. Maar hij vroeg op zijn beurt: ‘Doe jij dat?!’ en concludeerde toen ik ontkennend schudde: ‘Dat is een aardbeving!’

Toen hoorden we de kinderen naar beneden denderen: ‘Wat was dat, wat was dat?’
Alleen mijn oudste zoon en dochter hadden niets gemerkt.

Aardbeving beetje eng

Ik liet Expeditie Robinson even voor wat het was, en stelde de kinderen gerust, hoewel ik het diep in mijn hart zelf ook best een beetje eng vond. Nederland en aardbevingen associeer ik niet met elkaar! Zo’n aardbeving doet je beseffen dat we als mensen maar nietig zijn op deze aardkloot. Daarna rende ik naar de computer, om te kijken wat het nieuws zei, maar er was nog niets.

Twitter als snelste bron van informatie

Ik geef niet zo maar op als ik nieuws blief, dus typte ik bij Twitter ‘aardbeving’ in, en ja hoor! Daar vlogen de tweets over een aardbeving al over het scherm. Als je het nieuws heet van de naald wilt, verslaat Twitter de traditionele media moeiteloos!

En wat zijn Nederlanders humoristisch! Een tweet maakte melding van het aantal slachtoffers: twee porseleinen tuinkabouters, en iemand anders tweette dat zijn tanden nu weer recht stonden.

Heb jij de aardbeving gevoeld?
En wat vind jij van Twitter als nieuwsbron?

Neem een email abonnement

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: