Netwerken voor moeders

Er wordt nog wel eens meesmuilend over gedaan: vrouwengroepjes en koffieochtenden.

Maar persoonlijk vind ik ze geweldig. Al zo’n tien jaar drink ik op maandagochtend koffie met een buurvrouw, en in de loop van de jaren is daar nog een andere buurvrouw bijgekomen. Elke week is het bij één van ons, en één van de dingen die ik er zo leuk aan vindt is het ‘op bezoek gaan’ en mijn koffie aangereikt krijgen.

Na het weekend is het een soort van werkoverleg: hoe is het bij iedereen, hoe is het met de kinderen, en wat houdt ons bezig. Zo vlak na de Zomervakantie blijken diverse kinderen hun plekje nog te moeten vinden, en het is fijn om dat uit te wisselen.

Maar ook remedies tegen voetwratten, al of niet begeleiden bij het huiswerk, voorlichtingsavonden op school passeren de revue.

Er gaat kracht uit van dergelijke ochtenden: je informeert elkaar, wisselt ervaringen uit, en geeft adviezen/tips. Voor mij is het waardevol netwerken. En ik kan me erover verwonderen dat iedereen altijd heel belangrijk doet over netwerken, maar als het om vrouwen gaat die bij elkaar komen, daar een beetje op wordt neergekeken!

En ik ben dolblij met mijn maandagse koffieochtenden!

Heb jij regelmatig werkoverleg over je werkzaamheden als moeder in de vorm van bijeenkomsten met buurvrouwen/andere moeders?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: