Mobiele Etiquette

Ik dronk koffie met mijn oudste zoon in de V&D en zag hem tersluiks op zijn mobieltje blikken.
‘Dat hoort niet!’ vond ik. ‘Als je met mij koffie drinkt is het niet netjes om ondertussen op je mobieltje te kijken!’
Gehoorzaam stopte hij zijn mobieltje weer in zijn zak, en tevreden leunde ik achterover. Weer een goede les in etiquette gegegeven!

Ik vind goede manieren, en ouderwetse hoffelijkheid belangrijk, om aan mijn kinderen mee te geven. Daar komt nog bij dat ik ze wil behoeden van de hectiek van allerlei dingen te gelijk doen, zoals een gesprek voeren terwijl je op je mobieltje kijkt.

Dat is niet alleen onprettig voor je gesprekspartner, het is ook heel onrustig voor jezelf, want je aandacht is versnipperd. Zeker in een tijd waarin de cursussen Mindfulness als paddestoelen uit de grond schieten, verbaas ik mij hier over. In plaats van een dure cursus Mindfulness te doen, zou je eens kunnen beginnen met je mobieltje zo nu en dan uit te zetten!

De opkomst van het mobieltje is hard gegaan, maar geldt dat ook voor de bijbehorende etiquette?

Een paar regels voor Mobiele Etiquette die ik zo kan verzinnen zijn:

  1. In het openbaar geen uitgebreide persoonlijke gesprekken voeren
  2. In het openbaar met gedempte stem telefoneren
  3. Als je bij de kassa aan het afrekenen bent, niet je mobieltje opnemen!
  4. Je mobieltje uitzetten als je een afspraak hebt met iemand.

Wat vinden jullie goede etiquette regels voor mobiele telefonie?

Neem een email abonnement!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: