Vergelijk webwinkels voor je koopt

Als consument ben ik dol op vergelijken. En dankzij internet is dat makkelijk geworden. Voordat ik iets koop, kijk ik altijd eerst op websites als vergelijk.nl of elcheapo.nl. Zo kan ik zien waar een product het goedkoopst is.

Wat is een goede en betrouwbare webwinkel?

Maar behalve producten kun je ook webwinkels met elkaar vergelijken. In mijn logje ‘Pas op voor webshop keurmerken!’ schreef ik dat er maar liefst 16 webshop keurmerken zijn, waarvan er maar 2 betrouwbaar zijn!

Een alternatieve manier om je ervan te verzekeren dat een webshop betrouwbaar is, is te kijken op Webwinkelvergelijker.nl. Webwinkelvergelijker.nl is een vergelijkingssite die zich richt op kleine, en middelgrote gespecialiseerde webwinkels.

Webwinkelvergelijker: Sterretjesscore en een review

In de rubriek Boeken & tijdschriften vind je een bijvoorbeeld een overzicht van online boekenwinkels, met daaronder het aantal sterretjes dat ze hebben gekregen, en het aantal reviews.

De sterretjes laten in één oogopslag zien of een webwinkel goed of slecht beoordeeld is, en de review geeft extra informatie. Zo heeft iemand bij Bol.com, terecht vind ik, opgemerkt dat het goedkoper kan!

Het leuke is dat iedereen zich kan aanmelden als webwinkelvergelijker, en als je een review schrijft, ding je mee naar leuke prijzen. Zo kunnen wij, als consumenten, elkaar op de hoogte houden! En ach, als je dan en passant een prijs wint is dat natuurlijk leuk meegenomen.

Vergelijk jij voor je koopt?
En hoe bepaal jij of een webwinkel betrouwbaar is?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: