Vieze winkelkarretjes, pinautomaten etc.

Als eerste kwamen de toetsenborden in opspraak: daar zouden meer bacteriëren op krioelen, dan op de gemiddelde wc-bril! De toetsenborden werden gevolgd door winkelkarretjes, en recent maakte iemand melding van ‘andermans snotjes’ in bibliotheekboeken! Bah!

Al die ‘vieze’ berichten hebben me aan het denken gezet, en als ik nu geld pin, of betaal met een pinapparaat in een winkel, dan vraag ik mij af: ‘Hoeveel viezigheid zou er op die toetsen zitten?’

En hoe zou je dat kunnen oplossen? Zou er standaard een pakje schoonmaakdoekjes naast een pinautomaat moeten liggen? Zou ik in mijn tas een pak schoonmaakdoekjes moeten meedragen, en daarmee de stang van het winkelwagentje eerst reinigen voordat ik het vastpak? En is dat nodig, of zorgen die bacteriën juist voor een verhoogde weerstand?

In het algemeen heb ik besloten me er maar niet al te druk over te maken, want straks krijg ik nog smetvrees. En ik zou me denk ik ook wel een beetje belachelijk voelen, als ik mijn winkelkarretje eerst met een doekje afnam. Maar toch. Met name die ‘snotjes’ zitten me niet lekker…

Ben jij je bewust van viezigheid en bacteriëren?
Wat vind jij het vieste?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: