Tijdschriften versus boeken

Ik vind tijdschriften net auto’s: ze verliezen in rap tempo hun waarde. Een auto wordt minder waard zo gauw je er de hoek mee om rijdt na aanschaf, en een tijdschrift zo gauw je de laatste bladzijde omslaat.

Hoewel bezuinigingsoverwegingen de belangrijkste rol speelden toen ik al mijn abonnementen opzegde, had ik ook steeds meer het gevoel dat ze zonde van mijn geld waren. Want je leest zo’n tijdschrift, waarna het in de krantenmand beland. Daar ligt het dan een tijd te verstoffen tot je een opruimaanval krijgt, en het bij het oud papier beland.

Een boek daarentegen, vind ik veel waardevaster. Een boek zet je na lezing bij in je boekenkast. En sommige boeken lees je keer op keer.

Ik ben dan ook erg tevreden met mijn huidige methode om tijdschriften te lezen: ik haal ze gewoon uit de bibliotheek. En na lezing breng ik ze weer terug.

De strijd van tijdschriften versus boeken!

Nadelen van tijdschriften

  • Bij een tijdschrift betaal je, in vergelijking met een boek, relatief veel voor weinig inhoud
  • Ze staan vol met advertenties en advertorials, boeken niet
  • Ze kunnen meestal niet in je boekenkast staan
  • De inhoud veroudert in rap tempo
  • Het staat minder intellectueel om te zeggen dat je de laatste Linda hebt gelezen dan de nieuwste roman van Siebelink
  • Tijdschriften geven je woonkamer al snel een rommelig uiterlijk

Voordelen van tijdschriften

  • Ze zijn fijn als je aandachtsspanne lijkt op die van een mug
  • Je kunt er muggen mee doodslaan. Vliegen trouwens ook
  • Bij aanschaf kosten ze minder dan een boek

Wie kan er nog meer voor- en nadelen van tijdschriften bedenken?
En aan wat geef jij de voorkeur?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: