Nummermelding

Onze telefoon deed het niet meer, en voor 14,95 kochten we bij de Blokker een nieuwe van het merk Profoon. Deze telefoon heeft warempel ‘nummermelding’ zodat we kunnen zien wie er belt. Dat hadden we nog nooit gehad.

Ik heb altijd gemengde gevoelens gehad over nummermelding. Als vroeger de telefoon niet werd opgenomen, dacht ik gewoon: ‘Ze zijn er zeker niet.’ Maar tegenwoordig vraag ik me ook wel eens af: ‘Zouden ze geen zin hebben om met míj te praten?!’

Mijn schoonmoeder belde ooit eens ‘s avonds laat, en we namen de telefoon niet op, omdat we een spannend tv-programma keken. We wisten niet dat zij het was. Mijn schoonmoeder dacht echter dat we boos op haar waren, haar telefoonnummer hadden gezien, en daarom niet opnamen! Ik vond dat heel erg, en heb uitvoerig uitgelegd dat we niet eens nummermelding hadden!

Toch snap ik de gedachte van mijn schoonmoeder wel. Ik ben zelf ook wel eens in gesprek met iemand, als de telefoon van mijn gesprekspartner gaat. Die kijkt dan op het schermpje en zegt: ‘Oh, daar heb ik nu geen zin in hoor!’ en ‘drukt de beller weg’. Dat vind ik ook zo’n nare uitdrukking trouwens.

Nu wij dus ook eindelijk nummermelding hebben beloof ik één ding: als ik niet opneem, dan ben ik niet thuis! Ik zal geen telefoontjes screenen!

Heb jij nummermelding?
Word jij er wel eens paranoia van als mensen niet opnemen als je belt?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: