Glaasje op?

Ik vond warempel een relatief recénte Esta in de bibliotheek, van 15 april dit jaar, en las daarin een reportage over vrouwen en drankgebruik. Daar staat in dat anno 2011, 75% van de vrouwen boven de 18 drinkt, waarvan bij ruim 36% er sprake is van alchoholmisbruik. Ik vond dat best hoge cijfers!

In het artikel wordt het volgende advies gegeven: één standaardglas per dag, en dat zijn de glazen die ze in een café schenken.

Persoonlijk drink ik nooit. Toen ik zestien was boden mijn ouders mij wel eens een glaasje port aan in het weekend, omdat ze het belangrijk vonden dat ik voelde hoe dat was. En ik vond het best lekker, maar een glas Fanta dronk ik net zo graag.

Nu ben ik eenenveertig, en drink vooral thee en spa rood. Waarom zou ik alchohol nuttigen: ik vind het zonde van de calorieën en mijn geld. Ik zou dus hoogstens alchohol drinken vanwege het effect, en dat lijkt me dan weer niet verstandig, en bovendien nogal sneu.

Herken jij je in het Esta artikel waarin alcohol wordt opgevoerd als een dagelijkse gewoonte, en bijna onmisbaar om het ‘gezellig’ te maken?
Hoeveel drink jij per week?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: