Alarmpoortjes: vals alarm bij de Kruidvat en V&D.

Met grote regelmaat gaat het alarm af als ik een winkel verlaat. Niet omdat ik iets gestolen heb, maar omdat de kassière de beveiliging of wat het dan ook is, er niet goed heeft afgehaald.

Onderhand loop ik zeer ongemakkelijk door poortjes, want het is zo vaak gebeurd, dat ik altijd bang ben dat het alarm weer zal afgaan. Het is me inmiddels al overkomen bij de Kruidvat, Etos en V&D. Een onaangenaam geval van het Pavlov-effect: het alarm is net zo vaak afgegaan, dat ik zo geconditioneerd ben dat ik gespannen door poortjes loop.

Zaterdag was het weer raak bij de Kruidvat: ik kocht tandenstokers, had afgerekend, en bij het weggaan ging het alarm af. Braaf ging ik terug naar de kassa, waar de kassière zwijgend mijn spullen nog een keer scande.

Bij de tweede poging het pand te verlaten bleef het alarm gelukkig stil.
‘Excuus voor de overlast mevrouw,’ riep de andere kassière me nog na, maar ik vond het een kwestie van ‘too little, too late’. De suggestie van zo’n alarm is toch dat je iets gestolen hebt, en dat vind ik bijzonder vervelend.

Doordat die stomme poortjes zo vaak willekeurig en onterecht afgaan, ben ik mijn gemoedsrust verloren.

Gaat bij jou het alarm wel eens onterecht af bij het verlaten van een winkel?
Bij welke winkels gebeurt het jou?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: