750.000 miljoen uitgegeven in een weekend

Nederlandse toeristen gaven dit Paasweekend 550 miljoen euro uit aan verblijf, amusement, eten en drinken. Buitenlandse gasten, waarvan 65 procent Duitsers, spendeerden nog eens 200 miljoen.

Triomfantelijke koppen in de kranten, en ook het journaal maakte er melding van dat er zoveel geld is uitgegeven. ‘Money makes the world go round,’ gaat het Engelse gezegde, maar toch vraag ik me af: ‘Waar geeft iedereen het geld toch aan uit, dat het zo’n gigantisch bedrag is geworden!’

Zelf heb ik dit Paasweekend 4 euro uitgegeven voor een kopje koffie, en een glas sinas voor mijn jongste dochter. Een bezoekje aan mijn ouders kostte niets, evenmin als het kerkbezoek op tweede Paasdag.

Hoe was jouw Paasweekend?
En wat waren jouw kostenposten?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: