Reacties

Kookstijl: ± 30 minuten klaar — 32 reacties

  1. Ik kook nooit. Mijn man kookt altijd. (hij werkt vanuit huis). Wij eten ook altijd om 5 uur. Als hij gekookt heeft laat hij ook de keuken ontploffen en dat ruim ik dan na het eten op (als ik dat tijdens zijn koken probeer te doen wordt hij altijd boos). In het weekend eten we altijd tussen de middag warm. Moet je ook eens proberen. Is veel gezonder en ik vind het makkelijker en gezelliger.

  2. Mijn man kookt altijd op maandag, want dan is hij thuis met de kleine en ben ik werken, kan ik daarna lekker aanschuiven. Standaard eten we dan gebakken aardappels, vis en groenten uit een pot. Zelf ben ik wat culinairder aangelegd, maar ach, ik kan na een dag hard werken meteen aanschuiven aan tafel en dat is toch wel heel erg fijn. Hij ruimt gelukkig wel netjes op (meer nog dan ikzelf eigenlijk, haha)

  3. Sinds ik een paar dagen in een kribbe ga helpen kookt mijn man
    ook die dagen als hij thuis is..
    Het is niet altijd zoals ik het zou
    doen (willen :) maar ik ben wel altijd dankbaar als ik na een dagje
    werken kan aanschuiven aan tafel
    en warm kan eten....
    De kinderen vinden het prachtig! Papa kookt op een andere manier dan
    ik en dat geeft een leuke afwisseling...
    liefs

  4. Sinds de eerste bereid ik het eten voor om een uur of 1 (13.00). Dan schil ik aardappels en snijd ik groenten en als we een saus eten maak ik die dan al. ook een ovenschotel maak ik dan ovenklaar. Om 17.15-17.30 gaat het op of in de oven en om 18 uur zitten we aan tafel. Manlief komt dan net thuis an zijn werk. Als hij kookt is het uit een kookboek en kost het minimaal een halve dag. Eerst recept zoeken, dan boodschappen doen en dan kokkerellen. Ook leuk maar voor een aantal keer per jaar.

    De keuken is redelijk netjes als we aan tafel gaan en na het eten zet iedereen zn bord weer in de afwasmachine (dat is het idee, gebeurt natuurlijk vaker niet dan wel). Manlief ruimt vaak af omdat ik dan gekookt heb en hij ruimt standaard 's morgens als eerste de vaatwasser uit (die draait 's nachts).

  5. Ik ben degene die kookt en maak zelden tweemaal hetzelfde. Ik hou van dingen uitproberen. Maar bij mij woedt er ook steeds een orkaan door de keuken. Lief ruimt die dan na me op. Of niet, als het druk is op het werk en ik vakantie heb. Lief beweert bij hoog en bij laag te kunnen koken, maar doet het nooit. Al laat ik hém altijd de aardappelen bakken, want hij kan wél zo mooi met de pan schudden en ik niet. Hij is veel properder aangelegd dan ik, en ik moet ook altijd de boter met mijn leven beschermen als ik aan het koken ben, want hij ruimt intussen gelijk op :)

  6. Ik maak duidelijk een verschil tussen "Koken" en "eten klaarmaken". Door de weeks maak ik eten klaar (Doel=eten op tafel en gevulde maagjes). In het weekend vind ik het heerlijk om te koken (Doel=plezier in het koken en iets anders dan anders voorschotelen)

    Ik ben meestal degene die in de keuken staat. Mijn Lief kookt heel af en toe (herstel: hij maakt soms het eten klaar ; ) )

  7. Om half 5 begin ik meestal met de voorbereidingen zoals snijden en schillen. Om 17.00 uur begin ik te koken en om 17.30 is het klaar en schuiven we direct aan. Soms begin ik iets later en drinken we eerst nog even een aperitiefje voor het eten. Ovenschotels begin ik iets eerder mee. Manlief kookt nooit. Hij ruimt wel de vaatwasser in en ruimt hem soms ook weer uit.
    Ik kook zo gevarieerd mogelijk, ook vegetarisch. Gelukkig lust manlief inmiddels bijna alles maar moest wel wennen aan veel gerechten die ik maak.

  8. Meestal kook ik, maar vind mezelf niet zo'n geweldige kok...en wil ik iets nieuws proberen, blijken de kinderen erg kieskeurig te zijn. Maar pas had mijn Farmer een etentje en vond het best smaken, maar hetzelfde eten thuis zeker zo lekker. Complimentje dus voor mij!
    Als ik tussendoor andere dingen ga doen -waar ik wel de neiging toe heb- brandt de boel aan of kookt het over. Ik probéér tijdens het bereiden wel alvast dingen op te ruimen die ik niet meer gebruik, maar als mijn Farmer een x kookt (eens in de 2 maanden?), is na afloop bij hem het aanrecht leeg en schoon, zoiets zit blijkbaar in je, of niet...

  9. Als alleenstaande moeder kook ik natuurlijk zelf. Op zondag schuif ik bij mijn ex aan (hij op donderdag bij mij). Ik zet geen culinaire hoogstandjes op tafel, ik twijfel ook of ik de kindeen daar een plezier mee doe.

    Toen ik nog samen was met mijn ex was er al een verschil wat ik nu nog steeds terug zie; Ik ruim tijdens het koken direct alles op. Vaat wat weg kan in de vaatwasser, afval in afvalbak, enz. Mijn ex laat alles liggen. Het hele aanrecht ligt dan vol. We hebben wel ongeveer evenveel tijd nodig voor het koken.

  10. Tegen half zes begin ik eraan en tegen zes uur is het klaar - haha, ik ben dus een snelle kok - met meestal vlees,aardappelen, groenten en af en toe pasta - bij mij is het rechttoe rechtaan en onderweg ruim ik alvast op. En die man van mij ? Tja, die kookt eigenlijk beter; rustiger, met kruiden en foefkes én hij probeert ook al eens een nieuw recept. Hij ruimt uiteindelijk zelfs op - maar tegen dan heb ik al een half boek uit ;-) mannen !

  11. Ik probeer vanaf een afwasvrij aanrecht te koken.Soms was ik dan eerst even af,wat er staat.Omdat wij een woonkeuken hebben,kan ik als de pannen op het gas staan,gemakkelijk even iets anders doen.En mijn man?zijn kooktechniek gebeurt bij de friet-of pizzaboer.Groeten Izerina

  12. Hier wel een beetje hetzelfde alleen eten wij om 6 uur. Manlief doet het net als jou man, zou ook daarna pas opruimen. Maar dat maakt niet zoveel uit als het goed smaakt. Geen 1 mens is gelijk he.

  13. Vanaf mijn 17e stond ik al op eigen benen en kookte dus mijn eigen maaltijden. Nu ben ik bijna 48 en zou nu het liefst iedere dag naar een restaurant gaan of 5 keer per week brood eten en 2 dagen koken.
    Maar goed, dat gaat niet, dus kook ik van maandag t/m vrijdag met veel verse groenten, zo nu en dan vlees, en gevarieerd (rijst/pasta/aardappelen). Ook maak ik regelmatig een ovenschotel met bladerdeeg.
    Mijn man kookt in het weekeinde, hoewel, op zondag schuift hij altijd een pizza in de oven, maar dat is mij om het even. in het weekeinde hoef ik ook niet af te wassen en dus ook niet op te ruimen...
    Ik werk altijd heel netjes tijdens het koken, mijn man niet ;-)
    Meestal begin ik om 17.00 uur met koken en eten we om 18.00 uur, kan soms wat uitwijken.

  14. Ik kook vaak in de ochtend. Zo heb ik vanochtend een lasagna gemaakt en die gaat zometeen als mijn man thuis komt de oven in om op te warmen. Eten we stamppot/aardappels groenten dan schil en snij ik alles ook in de ochtend en zet het klaar zodat ik het om half 6 alleen aan hoef te zetten.

    Mijn man kookt bijna altijd op zondag. Hij is heel creatief en is geschikt om nix in the fridge te koken. Het enige verschil is dat ik tijdens het keuken al dingen afwas en hij de boel een beetje laat ontploffen ;)

    Groetjes Isabelle

  15. Ik kook netter dan mijn man, maar zo netjes en stipt als jij....
    Manlief kookt altijd op zaterdag maar ik help 'm wel altijd want anders duurt het uren voor hij klaar is, het is zo'n chaoot!

  16. Als ik kook, is de keuken echt een slachtveld. Laten we het erop houden dat ik nogal "chaotisch" te werk ga, haha. Tenzij ik iets in de oven doe, blijf ik bij het fornuis, ondertussen doe ik geen andere dingen (anders brandt het aan, zo blijkt uit eerdere ervaringen).
    Ik eet meestal tussen 19.00 en 20.00 uur, een gewoonte die ik van mijn moeder overgenomen heb.

  17. Ik moet lachen om jouw manier. Lezen terwijl de pannen op het vuur staan? Ik begrijp niet hoe je dat doet. Maar misschien omdat je al zoveel voorwerk hebt gedaan? Ik lees liever voordat ik begin en tussen vijf en half zes ben ik in de keuken bezig. :)

  18. Ik plan altijd voor een dag of vijf tevoren en reken dan per dag uit hoe laat ik moet beginnen met koken om op tijd als gezin te kunnen eten (tijden zijn niet op alle dagen hetzelfde).
    Kinderen eten met groot plezier, man vindt veel goed als het maar niet beetgaar is ;-)
    En bij mij is het aanrecht ordelijker, maar dat is niet vreemd want ik heb veel meer ervaring met koken. Prof koks houden hun werkvlak bijvoorbeeld altijd netjes en schoon, dat is dus een kwestie van aanleren.

  19. Ik doe alles rond vijven (tenzij er iets moet sudderen zoals draadjesvlees of soep). Rond half zes eten we dan. Mijn man bakt alleen soms eieren met spek of maakt tosti's. Iets anders kookt hij nooit. Gelukkig ;) De keuken is van mij op deze manier. Soms ruimt hij het aanrecht op na het eten. Tijdens het koken ruim ik meestal de vaatwasser uit tenzij ik dat reeds eerder deed die dag...

    Ik kook alleen nog maar hollandse pot. Iets anders lusten ze hier niet, helaas. Ik zou toch zooo graag eens naar een exotisch restaurant gaan. Grieks oid...

  20. Ik kook wisselend qua troep. Al ruim ik liefst zoveel mogelijk op tijdens het koken.

    Momenteel heb ik even helemaal geen zin om te koken. Niks voor mij omdat dit nu al een paar weken duurt en ik koken meestal leuk vind om te doen.

  21. Wel eens hier gemeld dat ik vooral roerbak en dat kan ongeveer met alles behalve soep.
    Ben een alleenkoker en ben de enige kritische opeter. Kan met een pit/pan toe. Wissel pasta/bami/couscous met rijst, rosti/aardappels af. Ben gek op mexicaanse groente. Verbruik veel paprika en ui, maar ook allerlei koolsoorten. Minestronesnert is ook handig. Een maaltijdsoep waar je alle restjes in kwijt kan. Verder haal ik regelmatig bij Chinees/Indonees/Vietnamee en vul dat aan met groente en eet er dan een dag of 3 van. Heb nog nooit +30 minuten in de keuken gestaan, -30 overigens ook niet. Gemiddeld bak ik 10 minuten roer.

  22. Ik heb geen man, maar kook wel het meeste, Tegenwoordig koolhydraatarm, dus met zo weinig mogelijk suiker. Maar zeer gevarieerd, Ik maakt gebruik van de hele wereldkeuken.

  23. Bij mij moet het ook allemaal niet te lang duren. En mijn kookstijl vinden de meeste mensen ook bijzonder: ik kook 's morgens en dan gaat het in de koelkast. 's Avonds een kwestie van opwarmen (in een koekenpan; want geen magnetron en trouwens ook véél lekkerder dan opgewarmd uit de magnetron) en ik heb eten.

    • Wat bijzonder om 's ochtends te koken Naomi! Dan ben je er wel mooi vanaf. Ik doe dat alleen als ik boeuff bourguignon wil maken met de slow cooker. Dan moet ik 's ochtends wel gaan koken, maar ik vind dat heel raar voelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder