Kleedgeld vijftienjarige

Mijn vijtienjarige dochter krijgt 30 euro kleedgeld per maand, en mijn jongste dochter van twaalf staat te trappelen van verlangen om ook kleedgeld te krijgen. Als ze naar de middelbare school gaat krijgt ze het.

Maar wat blijkt nou: mijn oudste dochter staat te trappelen om er weer vanaf te komen. Ze vindt kleedgeld ‘waardeloos’, en wil liever dat ík gewoon weer kleren voor haar koop. Ook klaagt ze dat 30 euro per maand niet genoeg is.

Ik wil niet stoppen met kleedgeld, omdat ik het goed vind voor de kinderen om te leren met geld om te gaan. Maar het bracht me wel aan het twijfelen: is 30 euro per maand inderdaad te weinig?Volgens het Nibud wel: die zeggen dat 48 euro per maand toch wel het minimum is. Aan de andere kant: dat geef ik zelf ook niet uit, in een maand.

Hoe doen jullie dit?
Geven jullie kleedgeld?
En zo ja, hoeveel?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: