Consuminderen met kinderen

Ondertussen is het me behoorlijk gelukt de rem op mijn uitgaven te zetten. Ik kom nog maar zelden op mijn grootste valkuil, eBay, en in de stad boeit het me niet veel meer. En daar ben ik blij om. Consumeerland heeft zijn bekoring verloren!

Maar nu de lente aanbreekt, blijkt mijn jongste dochter (12) toch echt wat nieuwe kleren nodig te hebben. Ze is anders gebouwd dan mijn oudste dochter, dus ik kan niet doorschuiven.

Daarom gingen we naar de stad, op zoek naar twee zomerse broeken, een paar schoenen, en iets van drie shirtjes. We bezochten Scapino, Bristol, Schuurman Schoenen, H&M, De Schoenenreus, Zeeman en de C&A, en toen hadden we maar liefst 1 broek (H&M), en 1 topje (Bristol).

Ik vind consuminderen met kinderen niet gemakkelijk. Heb ik mezelf net afgewend om dingen te kopen, moet ik het glibberige consumeerpad toch weer betreden. En als extra complicatie heb ik een heel andere smaak dan mijn dochter. Bovendien mag het ook niet ‘te duur’ zijn. Een broek van 19 euro is echt mijn maximum, en voor een shirt geef ik het liefst niet meer dan 8 euro uit.

Uiteindelijk heb ik vanochtend 31 euro uitgegeven: 17 euro bij de Bristol, en 15 euro bij de H&M. Maar van de H&M had ik nog een cadeaukaart, die de aankoop dekte. Dus wat uitgaven betreft valt het wel mee, maar we zijn niet echt veel opgeschoten met de aanvulling van de garderobe.

Maar na tweeëneenhalf uur hadden we allebei geen zin meer, en bovendien werd het heel druk in de stad rond 12 uur.

Ik vind consuminderen voor mezelf veel makkelijker dan voor mijn kinderen!

Hoe consuminderen jullie met kinderen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: