Cadeau- en boekenbon versus Cadeaukaart

Voor een verleende dienst, kreeg mijn man als bedankje twee boekenbonnen van 20 euro per stuk.

Hoewel hij het gebaar natuurlijk bijzonder waardeerde, had hij stiekem liever een iTunes kaart gehad. Elke dag reist hij namelijk tweeëneenhalf uur naar Amsterdam per trein, en luistert dan graag muziek. Met een iTunes kaart kan hij losse liedjes kopen, waar hij dan weer jaren plezier van heeft.

Boekenbonnen in één keer besteden

Het nadeel van boekenbonnen is bovendien dat je ze in één keer moet besteden, want je krijgt het geld dat overblijft niet terug. Nou zijn boeken duur genoeg, dus dat is het probleem niet, maar toch zou het fijn zijn als je zo’n bon in etappes zou kunnen uitgeven.

Daar komt nog bij dat wij onze boeken meestal tweedehands aanschaffen, en zelden nieuw in de winkel. Want waarom zou je meer geld uitgeven dan nodig is?!

Moderne versie van de cadeaubon: de cadeaukaart

Daarom vind ik de moderne versie van de cadeaubon, een cadeaukaart, waarop een bedrag is gestort veel fijner. Zo kreeg mijn man voor Kerstmis van zijn werk, een Hema cadeaukaart ter waarde van 60 euro. We hebben er nog steeds plezier van, en gebruiken telkens maar een klein bedrag.

We gaan de boekenbonnen van mijn man nu maar gebruiken om een paar cadeauwensen van mijn jongste dochter te vervullen. In februari is ze jarig, en op haar verlanglijstje prijken ettelijke boeken. Anders had ik die gewoon op Marktplaats gekocht, maar ja, die bonnen moeten ook op! En voor mijn man koop ik dan via Bookdepository (met dank aan jullie voor deze tip!) het nieuwste boek van zijn lievelingsschrijver Robert Sawyer.

Wat vind jij van boek- en cadeaubonnen?
Wat vind je van cadeaukaarten?
En wat heb je liever?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: