Kerstvieringen op school

Uit de reacties op mijn logje van gisteren blijkt dat niet alle scholen zo’n gedoe van kerstmis maken als de school van mijn kinderen.

Wat maakt nou dat de ene school hele waslijsten met spullen opgeeft die moeten worden meegenomen, terwijl andere scholen het gewoon aangenaam rustig houden?

Waar ligt dat aan? Ligt dat aan openbare school versus een school met de bijbel?
Ligt dat aan stad of platteland?
Oost of west?

De school van mijn kinderen is een openbare school in de achterhoek, en er wordt een kerstdiner georganiseerd. Elk kind, oftewel moeder, verzorgt tien culinaire hoogstandjes en neemt die mee naar school. In de afgelopen jaren kwam dat wel eens op veertig hapjes bij mij, toen ik nog vier kinderen op de basisschool had. En ik ben niet zo’n culinair wonder…

Wat zijn de kenmerken van jouw school?

En als ze kerstmis rustig vieren: nemen ze nog kinderen aan?!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: