Is dit normaal?

Onze buurtkinderen bekogelen en masse ons huis, en hebben daar veel lol in. En nou wil ik niet flauw zijn, en kinderen zijn kinderen, en kwajongensstreken moeten kunnen, maar het begint me nu toch wel de keel uit te hangen.

Te meer omdat ik het van mijn kinderen echt niet goed zou vinden als ze andermans huis zouden bekogelen. En ook de ramen worden niet ontzien. Nou ben ik niet zo’n poetser, maar als je vaak je ramen lapt, word je daar ook niet blij van.

Ik heb de buurtkinderen weggestuurd, en gezegd dat als ze zo graag een huis willen bekogelen, ze hun eigen huis maar moeten doen, maar het helpt weinig. En ik snap ook wel dat het heel spannend is om een huis te bekogelen, en ik wil het ook niet nog spannender maken door ‘die boze buurvrouw’ uit te hangen.

Dus nu vraag ik me af: is dit nog normaal kwajongensgedrag, of is het inderdaad asociaal rotgedrag?! Want ik heb veel zin om even naar hun ouders te gaan en ze vriendelijk te verzoeken of ze hun kinderen willen zeggen dat het niet netjes is om andermans huis te bekogelen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: