Sinterklaascadeautje: 100 euro per kind?

Op de website van het Jeugdjournaal konden kinderen reageren op de stelling: ‘Mijn lievelingscadeau mag… kosten. De meeste kinderen vonden dat hun cadeau meer dan 100 euro mocht kosten!

Balen voor die kinderen dat ze niet in België wonen, want daar besteedt eenvijfde van de ouders meer dan 100 euro per kind. En waar die 100 euro dan aan wordt besteed wordt bepaald door:

  • het kind (90%)
  • grotendeels door het kind (8%)
  • 2% alleen door de ouders
Bij ons is het een combinatie, en mijn eigen enquete!
Bij ons is het denk ik een combinatie: voor sommige cadeautjes laat ik me echt geheel door de wensen van de kinderen leiden, bijvoorbeeld w.b. zo’n stom Playstation spel. Andere cadeautjes, zoals pyjama’s en handschoenen, kies ik helemaal zelf. Ik heb natuurlijk onmiddellijk mijn eigen enquete gehouden, en aan mijn vijftienjarige dochter gevraagd wat zij een redelijk bedrag vond. Na veel wikken en wegen kwam ze op zo’n 50 euro uit, en haar mond viel open toen ik zei dat de meeste kinderen meer dan 100 euro kozen.

Overigens betalen ouders de sinterklaasinkopen massaal met hun pinpasje. Afgelopen zaterdag is er ruim 8,7 miljoen keer gepind! Dat is 400.000 keer meer dan vorig jaar op de drukste dag voor Sinterklaas.

Sociaal wenselijke antwoorden in het Jeugdjournaal

Hier onder het filmpje Jeugdjournaal n.a.v. hun eigen enquete, waarin kinderen allemaal sociaal wenselijke antwoorden geven! Slechts één jongen durft een ipad te noemen als cadeau, alle anderen houden het braaf bij sleutelhangers, make-up en boeken. Dan kom je niet aan de 100 euro!


Wie bepaalt bij jullie thuis de cadeaukeuze?
En hoe betaal jij je Sinterklaasinkopen? Pinpas, creditcard, Paypal, Ideal, op de pof?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: