Mag je geld verdienen met je blog?

Reclames en advertorials op blogs roepen gemengde gevoelens, en soms heftige reacties op. Een grote groep lezers vindt ze erg vervelend, en zelfs de integriteit van een blog aantasten. Een andere groep maakt het niet uit.

Dat advertorials een heet hangijzer kunnen zijn ondervond ook Teunie van Eenvoudig Leven. Toen zij op haar blog een product besprak en daarbij het product enthousiast twee keer linkte, vonden sommige lezers haar te ‘commercieel’ en vroegen zich af ‘waar de Teunie van een jaar geleden’ was gebleven. Gelukkig kreeg ze ook veel begripvolle en aanmoedigende reacties. Mensen die het haar gunden om met haar schrijfwerk wat geld te verdienen.

Huisvlijt werkt met: Blogmij, Adfactor, Google Adsense en Adverteerdirect

Op Huisvlijt staan Google Ads, daarmee draag ik bij aan ons gezinsinkomen. En ondertussen heb ik mij ingeschreven bij Blogmij en Adfactor, die bemiddelen tussen bloggers en bedrijven. Via hen krijg ik soms een opdracht om een betaalde advertorial te schrijven of te plaatsen. Dankzij deze inkomsten kan ik mijn blogs bijhouden, en goede artikelen plaatsen.

Daarnaast sta ik ingeschreven bij Adverteerdirect. Ook zij bemiddelen tussen bloggers en bedrijven, maar in dit geval gaat het om advertenties.

Ik kan de mensen die reclames vervelend vinden goed begrijpen: je hebt in het dagelijks leven al zoveel te maken met allerlei reclames, moet dat op blogs dan ook nog?!

Zonder advertenties, geen blogs meer

Toch kies ik dus voor advertenties, omdat ik de tijd die ik nu aan bloggen besteed niet zou kunnen verantwoorden als ‘hobby’. Ik zie bloggen ondertussen als mijn werk, en besteed er veel tijd en aandacht aan.

Om één en ander zuiver te houden, zal ik net als Teunie, duidelijk aangeven wanneer een artikel een ‘advertorial is, namelijk in het label!

Wat vind jij: mag je geld verdienen met een blog?
Is jouw blog een manier om het gezinsinkomen aan te vullen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: